Hanen Foto_Sigve-Aspelund_1200_Bamsrudlaaven

Hanen galer på Smak 2014

Hanen skal gale på Smak- messen på Lillestrøm. Det er stor interesse for kortreist mat, og blant Hanens nesten 450 medlemmer finner vi en lang rekke spennende matprodukter fra alle kanter av landet. 14 produsenter vil være til stede og bruse med fjærene for kjøkkensjefer og alle andre innkjøpere fra matbransjen i Norge.

Publisert

Gårdsis fra Bamsrudlåven. (Foto: Sigve Aspelund)

Smak er den største nasjonale bransjemønstringen for horeca/storhusholdning, KBS og dagligvare i Norge. På Hanens lokalmattorg samles småskalaprodusenter fra hele landet for å presentere det lokale matmangfoldet som finnes i Norge.

Fjellvilt på menyen. (Foto: Fjellvilt AS)

– Det er utfordrende for mindre bedrifter å posisjonere seg i markedet. Gjennom deltakelse på Smak vil våre medlemsbedrifter få muligheten til å bygge nettverk og inngå samarbeid med potensielle kjøpere, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen.

14 bedrifter på plass

14 bedrifter deltar på Hanens lokalmattorg, blant annet anerkjente produsenter som Fjellvilt, EventyrSMAK og Svanøy Røykeri.

Produkter fra Grøndalen Gårsdsmeieri. (Foto: Marte Garman)

– Vi er svært fornøyde med våre deltakere, ettersom de representerer kvalitet og innovasjon. Produktutvalget er variert og den geografiske spredningen er stor, fortsetter Bucher Johannessen.

Speed-dating på lokalmattorget

Messen besøkes av innkjøpere, beslutningstakere og påvirkere innen hotell- og serveringsbransjen, storkjøkken, service- og dagligvarehandel. De kommer for å få ideer, se nyheter og finne løsninger som kan gi økt konkurransekraft.

– Kortreist mat er svært ettertraktet, og vi ønsker at våre medlemsbedrifter skal komme i kontakt med potensielle kunder innenfor hotell-, restaurant- og cateringbransjen, slår Bucher Johannessen fast.

Laks fra Svanøy Røykeri. (Foto: David Sadig)

– For å hjelpe til i denne prosessen, vil det være et eget «speed-dating-område» på lokalmattorget, der bedrifter og potensielle kunder kan sette seg ned for å inngå samarbeid, legger han til.

Tre meter høy hane i furu

Hanen vil synes ekstra godt på Smak 2014. En tre meter høy hane i furu vil være et klart blikkfang.

– Vi har fått spesiallaget denne kjempehanen på Geilo, og den blir vist frem for første gang på Smak 2014. Vi tror Hanen vil bli lagt merke til, og at mange oppdager våre produsenters kortreiste kvalitetsprodukter, sier prosjektleder Line Uldal, som har jobbet med prosjektet i den travle tiden frem mot årets messe.

Les mer på Hanen.no

Pressemelding

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS