Nm i maskinoppvask illustrasjonsbilde2

NM i maskinoppvask starter i dag

Klokka 12 i dag starter de første innledende heatene i NM i maskinoppvask 2014. Det arrangeres fire heat i dag, onsdag og torsdag, før de blir finalerundert fredag.

Publisert

Full fart og mange tilskuere da finalen i NM i maskinoppvask ble arrangert i 2009. (Foto: Morten Holt)

NM i maskinoppvask arrangeres for fjerde gang på Smak. Formålet er å feste oppmerksomheten på hygiene generelt og maskinoppvask spesielt. Alle som jobber innenfor storkjøkken er invitert til å delta: hoteller, restauranter, catering, institusjonskjøkken og kantiner, kafeer, konditorier og kaffebarer.

NM i maskinoppvask pågår alle dagene under Smak 2014, opplyser Arne Dalseng i BFSN. (Foto: Morten Holt)

– NM-arenaen får en sentral plassering i C-hallen på Smak 2014. Konseptet blir i store trekk som tidligere år: Konkurranseoppsettet er basert på et cupsystem over fire dager, med vinner og beste toer i hvert av tre heat, som går videre til A- og B-finalen siste dag, opplyser prosjektansvarlig Arne Dalseng, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), som er arrangører for konkurransen.

Søkelys på hygiene og renhold

Soria Moria Hotell og Konferansesenter gikk til topps i de to første NM som ble arrangert på Smak-messene i 2006 og 2009.

Daværende hotelldirektør Hans Christian Bestum var stolt av egen ansatt, som ble den første norgesmester.

– Å sette søkelyset på hygiene og renhold er i seg selv veldig viktig. Vi har kjørt kurs innen hygiene og renhold, og vært opptatt av opplæring. I tillegg har vi vært heldige og fått god samhandling med leverandørene. Det er kjempeviktig at vi følger med i timen og gjør det riktig både på kjøkkenet og i oppvasken. Når det gjelder NM i maskinoppvask, har det bidratt til kunnskapsformidling, har han uttalt.

Gir oppvasken høyere status

Kapil Thavarajha er en av de tidligere vinnerne av NM i maskinoppvask. (Foto: Morten Holt)

– De to seirene har gitt oppvasken, med den berømmelige «skrubben», høy status internt. Ikke nok med det; topplasseringene har bidratt til å profilere Soria Moria som forbilledlig på mathygiene og matsikkerhet i hotell- og kurs/konferansemarkedet, fremholdt Bestum.

Foruten Viknaraja Sithampararajah (2006) og Kapil Thavarajha (2009) fra Soria Moria Hotell og Konferansesenter, har Vigdis Simonsen fra Nortura Sem vunnet konkurransen (2011).

Thomas Leikvoll vil, som de foregående gangene, være konferansier.

Powered by Labrador CMS