Nordvedt og Saegrov Årets Grønne Kokk 2014

Vant Årets Grønne Kokk 2014

Are Nordtvedt fra Onda og Tore Carlsson Sægrov fra Quality Hotel Leangkollen er kåret til Årets Grønne Kokker 2014. – De bød på fantastisk geniale smaker, uttalte juryleder Håvard Ravn Larsen under premieseremonien.

Publisert

Tore Carlsson Sægrov (til venstre) og Are Nordvedt er Årets Grønne Kokker 2014. (Foto: Morten Holt)

Seks lag konkurrerte i dag på konkurransearenaen på Norges Varemesse/Smak 2014, og duoen i boks seks viste seg til å slutt å være kokkene som imponerte juryen aller mest.

Are Nordtvedt, som har bakgrunn som konkurransekokk i flere år, var naturlig nok storfornøyd med å innkassere førstepremien.

– Dette har vi arbeidet hardt mot. I tre måneder har vi trent for Årets Grønne Kokk, og det er fritiden som er brukt til å forberede oss til konkurransen, sier Nordvedt.

Sølv- og bronsevinnerne

Vinnerne Tore Sægrov og Are Nordvedt øverst på seierspallen. Til venstre sølvmedaljevinnerne Reneé Fagerhøi og Thomas Johansen Borgan. (Foto: Morten Holt)

På andreplass i konkurransen endte Reneé Fagerhøi fra Kalas & Canasta og Thomas Johansen Borgan fra Kontrast Catering i Trondheim, mens duoen Richard Eide Sundal fra Quality Hotel Expo Fornebu og Andreas R. Wold fra Spisestedet Feinschmecker endte på bronseplass i Årets Grønne Kokk 2014.

Buffé i tillegg til enkeltstående rett

Are Nordvedt (foran) og Tore Sægrov i aksjon i konkurransekjøkkenet. (Foto: Morten Holt)

Årets konkurranse ble gjennomført på en annen måte enn tidligere. Deltakerne måtte lage en buffé i tillegg til enkeltstående retter til juryen.

Tore Sægrov og Are Nordvedt hadde med seg Runa Kvendseth fra Etterstad videregående skole som hjelper i konkurransekjøkkenet. (Foto: Morten Holt)

– Intensjonen med buffeen var at vi ønsket at det skulle ligne mer på en vanlig arbeidshverdag, sier juryleder Håvard Ravn Larsen.

– Juryen var enstemmig om gullvinneren. Dette er mat som egner seg til vanlig restaurantservering; elegant å se på og meget smakfullt, sa et av de andre jurymedlemmene, Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt, etter premieutdelingen.

Les også: Disse deltok i Årets Grønne Kokk 2014

Arrangører og jury

Opplysningskontoret for frukt og grønt, i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug, Oslo (teknisk arrangør), Segers, BAMA og Smak 2014 arrangerer konkurransen.

"

Konferansier Harald Osa. (Foto: Morten Holt)

Juryleder Håvard Ravn Larsen i arbeid. (Foto: Morten Holt)

Juryen i Årets Grønne Kokk 2014 besto av blant andre vinneren av konkurransen i 2011, Christopher Davidsen (Rica Nidelven), Håvard Ravn Larsen (fagsjef storkjøkken, Bama, juryens leder), Jørn Lie (Restaurant Gamle Raadhus), Britt Kåsin (Opplysningskontoret for frukt og grønt) og Lise Finckenhagen.

Plassdommer var Jørn Olsen (Kokkenes Mesterlaug, Oslo).

Harald Osa var konferansier under konkurransen, og ledet den som vanlig på en fortreffelig måte.

Dette serverte vinnerne

Deler av buffeen til vinnerne. (Foto: Morten Holt)

Dette serverte Tore Saegrov og Are Nordvedt:

Tallerkenretter

Sort og grønt

Broccolistilk med revne topper, grønn majones, syrlig og sprø trompetsopp

Variasjon på rødbet med brent høy

Glasert, saltbakt, rå og puré, Munkebykrem og røkt høy

Buffé

Teksten fortsetter under bildet

Deltakerne måtte lage en buffé i tillegg til enkeltstående retter til juryen. Her er Are Nordvedt og Tore Sægrov ved sin buffé, mens jurymedlem Lise Finckenhagen studerer (til høyre).

Rester fra jordkjelleren til Petter

Bakte vintergrønnsaker, stekt rosenkål og krem av blomkål

Jordskokk – bløtt, tørt, søtt og surt

Smørbakt jordskokk, krem på jordskokk, tørket jordskokk og tyttebær

Potetkål og trøffel fra Lyon 1972

Kåldolme fylt med mandelpoteter, smørdampet spisskål og vintertrøffel

Blåbær fra Nordmarka en sen kveld i august

Nystekte blåbærkaker med kjeks, rørte blåbær, hvit sjokoladekrem og a la minute sorbet

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS