omslag horeca 1-08 nett
omslag horeca 1-08 nett

Årets første Horeca på vei

Årets første utgave av Horeca er på vei til abonnentene. I nummer 1 2008 har vi blant annet tatt for oss temaet energi og miljø. Vi har også besøkt Raubergstulen Turisthytte i Lom, som er blitt drevet med godt resultat gjennom mange år.

Publisert

Miljø- og energivennlige tiltak er i tiden. Søkelyset på vår oppvarmede klode har ført til at alle bransjer må se på hvilke tiltak som kan settes i verk. Det er liten tvil om at det er mye å hente i horecabransjen, og da kanskje spesielt for hotellene.

Scandic og Morten's Kro

Vi har sett nærmere på Scandics rolle. Kjeden er, uten tvil, den som har gått i miljøbresjen blant hotellene i Norden. Helt siden tidlig på 90-tallet har Scandic satset på en miljøprofil.

Vi har også besøkt Morten's Kro, som sparer mange tusen kroner hvert eneste år etter at eier Morten Hansen valgte å satse på varmegjenvinning. Energikostnadene gikk ned med 150 000 kroner det første året.

Gram har gjennom alle år utviklet lavenergiprodukter. I en artikkel om den norske avdelingen av det danske selskapet kan du se nærmere på hva Gram gjør for miljøet.

Geir Skeie

200

8 blir et spennende år for kokken Geir Skeie. Vestlendingen, som for tiden holder til hos Mathuset Solvold, skal representere Norge i Bocuse d'Or Europe i Stavanger i sommer.

I dette nummeret er det et portrettintervju med unggutten som skal forsvare Norges ære i det prestisjetunge arrangementet.

Raubergstulen

Typebedriften denne gangen er Raubergstulen. Turisthytta langs veien fra Bøverdalen opp til Juvasshytta har vært godt drevet i mange år, og kan vise til resultater som få andre i bransjen kan. Det er familien Mundhjeld som driver stedet ved Galdhøpiggens fot.

Du kan også lese om Fazer Amica, som opplyser at av gjestene er det nå hele 80 prosent som forsyner seg fra salatbaren.

Videre er selvfølgelig Marriotts inntreden i Norge behørig omtalt.

Alkoholtema i nummer 1 2008 er whisky.

God lesning!

Powered by Labrador CMS