Nordnorsk reiselivskonferanse

Nordnorsk Opplevelseskonferanse 2008

Nordnorsk Opplevelseskonferanse arrangeres i Narvik fra tirsdag 4. til torsdag 6. november, og har som ambisjon og bli et årlig møtested for inspirasjon, ny kunnskap og diskusjon om den videre satsningen på opplevelser og nyskaping i landsdelens reiseliv.  

Publisert

Det er opplevelsestilbudet som "trigger" markedet, og setter folk i bevegelse hjemmefra til de nordnorske reisemålene. Derfor må vi skape både flere, nye, innovative og mer spennende tilbud i årene som kommer. Det er avgjørende for videre vekst og utvikling i reiseliv og opplevelsesnæringene, og for et bedre transporttilbud til landsdelen, heter det i en pressemelding.

Arrangører er NHO Reiseliv, Arktisk Opplevelse og det nye Arena-prosjektet Innovative Opplevelser som nå bygges opp rundt 25 opplevelsesbedrifter i Nordland og på Svalbard.

Årlig treffsted

Det er nå 115 påmeldte på konferansen som avholdes i Narvik denne uka.

Et av de viktige målene med konferansen er å etablere et årlig treffsted for opplevelsesbedrifter, og arrangørene er særlig glade for at det store flertallet av deltakerne kommer fra ulike store og små virksomheter i opplevelsesnæringen, museer, attraksjoner og destinasjonsselskap.

For at alle skal få møtt mulige samarbeidspartnere og kolleger i bransjen vil konferansen også by på speed-dating og arenaer for erfaringsutveksling.

Styrking av opplevelsestilbudene

Prosjektleder Bård Jervan i Innovative Opplevelser sier at Nord-Norge kan levere flere produkter i verdensklasse, men da må ambisjonen være å skape meningsfylte opplevelser og å gi kundene gåsehud.

For det er i gåsehudopplevelser at betalingsviljen ligger, og nøkkelen til økte markedsandeler, økt verdiskapning og bedre lønnsomhet, hevder han. Nordnorsk Opplevelseskonferanse i Narvik 4. - 6. november vil derfor ha søkelys på hvordan vi kan styrke selve opplevelsesproduksjonen i det nordnorske reiselivstilbudet.

Jenter i reiselivet

I forkant av konferansen vil 20 jenter, som et ledd i satsningen på å få flere kvinner inn i ledende posisjoner delta på kurset "Jenter - ta scenen og fyll rommet". Her vil regissør Ingrid Forthun bruke teknikker fra teaterverdenen for å inspirere jenter til å ta større roller i næringslivet, på samme måte som hun gjør det med kandidater fra Teaterhøgskolen.

Innovasjon Norge i Nordland vil også benytte konferansen som anledning til å dele ut Bygdeutviklingsprisen for 2008.

For mer informasjon, program og informasjon om innlederne;

www.nordnorsk-opplevelseskonferanse.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS