Radisson SAS Spitsbergen nett

Blir verdens nordligste svanemerkede hotell

Verdens nordligste, førsteklasses hotell skal bli svanemerket. Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen har jobbet systematisk for å redusere belastningen på Svalbards sårbare natur.

Publisert

Rezidor Hotel Group, som blant annet driver hotellkjedene Radisson SAS og Park Inn, har i mange år arbeidet aktivt for å redusere virksomhetens totale miljøbelastning.

Det første Radisson SAS-hotellet i Norge ble svanemerket i 2003 og i dag er ni hoteller i Norge svanemerket. Ambisjonen er at Radisson SAS Polar Hotel og ytterligere 30 hoteller i Norden skal merkes med Svanen innen utgangen av 2008. Da vil nær alle av Rezidors hoteller i Norden være svanemerket.

Redusert forbruk

Ved Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen er både hotelldrift og logistikk endret. Resultatene er betydelige og målbare - fra 2002 til 2007 er:

* Energiforbruket kuttet med 92.816 kWh, en reduksjon på 5,2 prosent.

* Vannforbruket kuttet med 1.114 kubikkmeter, en reduksjon på 13,5 prosent.

* Restavfallet kuttet 6.840 kg, en reduksjon på 16,2 prosent.

- Den polare naturen er meget sårbar og gevinstene av hotellets miljøtiltak blir derfor ekstra gledelige, sier teknisk sjef Rune S. Olsen ved Radisson SAS Polar Hotel, Spitsbergen.

Strenge krav

Nordisk Ministerråd innførte i 1989 en felles, offisiell miljømerking i Norden. Symbolet Svanen er basert på logoen til Nordisk Råd, og ordningen omfatter Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark. Svanemerket stiller strenge krav og er det best kjente miljømerket i Norden.

Svanemerket er tidsbegrenset, må fornyes og krever bl.a. energireduksjon, redusert vannforbruk, bruk av mindre miljøskadelige kjemikalier til oppvask og rengjøring, gode rutiner for avfallssortering, kraftig redusert bruk av engangsartikler og økt tilbud om økologisk mat.

Hotellene gjennomgår omfattende endringer og tar store grep for å redusere forbruk av energi, vann, miljøskadelige produkter og engangsprodukter. I Norden skal Rezidors hoteller redusere det totale energiforbruket med 2 prosent, som tilsvarer forbruket til 250 norske boliger årlig.

Flere miljøsertifiserte hoteller

- Kravene er strenge og det er ikke rom for skippertak. Dette er en kontinuerlig prosess hele året, hvert år. Ved alle våre hotell over hele verden har vi søkelys på dette, sier Christian Gartmann, nordensjef i Rezidor Hotel Group. Totalt skal Rezidor miljøsertifisere 50 hoteller verden over i 2008, senere vil flere følge etter.

- Vi merker at også gjestene er opptatt av miljøet og vil bidra, sier Gartmann. De fem punktene under er de viktigste tiltakene gjestene selv kan gjøre

Pressemelding

Powered by Labrador CMS