Dalen Hotel Christin Normann

Dalen Hotel kan bli fredet neste år

Ærverdige Dalen Hotel i Telemark opplever et oppsving etter en omfattende og jevnlig restaurering de siste årene. Christin Normann (42), som ble tilsatt som ny hotelldirektør før årets sesong, forteller om stor pågang og interesse når hotellet åpnes i sommerhalvåret. Neste år fredes med all sannsynlighet Soria Moria-slottet innerst ved innsjøen Bandak.

Publisert

I år ble sesonghotellet med 42 rom åpnet for gjestene rett etter påskeferien, og sesongen varer helt til 1. november. Den gamle trebygningen tåler ikke å ha åpent vinterstid. Da blir det for dyrt å holde det kalde bygget varmt nok for gjestene.

Se også bildeserie fra Dalen Hotel og bordet til The English lady her

Taket bør tas

- Fredningsprosessen har tatt lang tid, men Dalen Hotel blir med all sannsynlighet fredet i løpet av 2009. Det gir oss mange nye muligheter, vi kan søke om midler til forskjellige prosjekter.

"

- I første rekke er det taket det må gjøres noe med. Det ble spikret feil da det ble restaurert, noe som har ført til problemer når frosten setter inn, forklarer Normann, som håper å nå en omsetning på 10 millioner kroner i år. Juli er den viktigste måneden. Da er det tilnærmet 100 prosent belegg på Dalen.

Direktøren

Christin Normann kom til hotellet fra stillingen som daglig leder på landets største restaurant, Walmanns Salonger i Oslo.

Fra hennes brede yrkeserfaring ellers nevner vi også at hun har fire år bak seg som restaurantsjef i Australia, fem år på Hotell Bristol, der hun var både roomservicesjef og hovmester, fem år på Gastronomisk Institutt i Stavanger, der hun var administrasjonskonsulent.

Eieren

I mai i 2007 ble de forrige eierne, Anny Botn og Olav Magne Underdal, pensjonister, og takket for seg etter nesten 12 år med eierskap og drift. De to overtok driften i 1995, etter en lengre oppussingsperiode som predikant Åge Samuelsen iscenesatte og kommunen og Botn/Underdal videreførte det meste av.

Hotellinvestor Thor Morten Halvorsen kjøpte hotellet i 2006. 53-åringen er også deleier og driftsansvarlig for Thon Hotel Linne i Oslo og Vettre kurs- og konferanse i Asker. Halvorsen har også tidligere eid Triaden i Oslo.

Pusset opp gradvis

Det meste av hotellet er gradvis pusset opp siden det ble tatt tak i det fallferdige hotellet i 1992.

Hoveddelen av restaureringsarbeidet foregikk i perioden 1987 til 1994.

Men i hele perioden fra 1994 frem til i dag er det tatt tak i deler av hotellet. Arbeidene foregår i vinterhalvåret, når hotellet stenges for turistene. Alle gulvene males hver eneste vinter.

Badene ble nylig renovert, i hotellet fremstår i dag i meget bra forfatning. Dessuten er resepsjons- og bookingsystemet, som ble drevet manuelt helt frem til i fjor, nå gjort om.

Telemarkskanalen

Båtene som kjører Telemarkkanalen fra Skien, Victoria og Henrik Ibsen betyr svært mye for omsetningen på Dalen Hotell.

De aller fleste som tar turen innover slusene overnatter som regel på hotellet.

- Kanalbåtene er absolutt en av våre største bidragsytere, og betyr svært mye for driften av hotellet, sier Normann.

Kronprinsbesøk

Denne høsten får hotellet nok en gang celebert besøk. Kronprinsparet skal på reise i Vest-Telemark i to dager, og 7. oktober ankommer de Dalen Hotel for overnatting, opplyser hotelldirektøren.

Du kan lese mer om driften av Dalen Hotell i Horeca i høst.
"
Powered by Labrador CMS