Thomas Kvangerud og Liselotte Bjelke nett

Første skolerestauranten

Mandag 1. september ble den første skolerestauranten i Norge, Hundsund Skolerestaurant på Snarøya, offisielt åpnet. Storfornøyde ungdomsskoleelever kan spise varm lunsj hver dag, og får ekstra energi til å gjennomføre skoletimene den siste halve delen av dagen. 

Publisert

Det er Snarøya kvinne- og familielag, med Liselotte Bjelke i spissen, som de siste årene har arbeidet iherdig for å få dette til.

I hele september kan alle elevene på Hundsund ungdomsskole/grendesenter spise gratis varm lunsj, og så langt har også nærmere 130 av elevene sagt ja til å være med på abonnementsordningen gir de varm lunsj hver dag i hele skoleåret.

Skrevet historie

Liselotte Bjelke fikk mange rosende ord da den offisielle åpningen fant sted tidlig denne uka. Der var det representanter til stede blant annet fra Bærum kommune og Norges kvinne- og familieforbund.

- Det er skrevet historie på Hundsund Grendesenter. Dette vil påskynde prosessen for skolemåltider i hele Norge, sier Liselotte Bjelke.

Godt og sunt

- Dette er veldig godt, og noe helt annet enn ei matpakke. Og så er det jo sunt også! sier Lars Bjørnsen i 9B til horecanytt.

Skolerestauranten er nå sertifisert, det vil si at den holder høyeste standard målt etter svensk målestokk. Det vil blant annet si at måltidene både næringstilpasses og porsjonstilpasses. Blant annet lages det en prøveporsjon som står fremme, slik at elevene kan se hvor mye de bør ta.

Skolerestaurantsjef

Ove Sjåstad (30) er ansatt som skolerestaurantsjef på Hundsund. Han har bakgrunn fra hotell- og restaurantbransjen, og har også gått to år på kostøkonomen på Lillestrøm.

- Dette er en meget spennende utfordring. Det er noe annet å lage mat til ungdommer. Her må maten "spices" opp for at den skal falle i smak. Etter litt drift legger vi også merke til at ungdommene spiser veldig mye grønt. En av de rettene som det har gått mest av så langt er faktisk grønnsakslasagne, forteller Sjåstad.

Du kan lese mer om den nye skolerestauranten og konseptet i Horeca nummer 6, som har utgivelse 1. oktober.

Powered by Labrador CMS