Rezidor logo

Miljøresort til Sørlandet

Radisson Resort Sørlandet skal etter planen åpne i tredje kvartal 2011, og blir Norges første miljøresort.

Publisert

Ambisjonen er at det nye Rezidor-hotellet - som skal bygges på Tromøya utenfor Arendal - skal bli et unikt reiselivsanlegg i norsk målestokk. Med en kombinasjon av høy standard og en gjennomført miljøprofil, skal hotellet brukes som referanse for andre hoteller i Rezidor-gruppen, skriver Boarding.no.

Attraksjoner både ute og inne

Christian Gartmann, sjef for Rezidor i Norden, forteller til nettstedet at anlegget vil kunne ta imot 300 000 Ggjester årlig.

- I tillegg til nærhet til havet og et fantastisk naturområde, vil hotellet tilby gjestene et bredt utvalg tjenester og attraksjoner også innendørs, sier han.

Småhus og leiligheter i tilknytning

Hotellet får minimum 290 rom, to restauranter, lobbybar, take away-tjeneste, møte- og konferansetilbud og et spa- og treningssenter. Utbyggerne arbeider også med å se på mulighetene for å anlegge et badeland i umiddelbar nærhet til Radisson Resort Sørlandet.

I tillegg vil hotellet tilby 40 frittstående småhus, innendørs skøytebane, kino, vannpark, marina og flere butikker innenfor ulike bransjer. Det vil oppføres 180 fritidsleiligheter, og eierne av disse har mulighet til å leie ut i hotellets regi når de selv ikke bruker dem.

Støttespiller i 20 år

Det er inngått en utbyggings- og leieavtale med Sudrheim Gruppen som løper i 20 år med gjensidig fem års forlengelse.

- Vi har en felles visjon om å utvikle et reiselivsanlegg som tilbyr både høy kvalitet og et rikt utvalg aktiviteter og attraksjoner, samtidig som vi legger avgjørende vekt på hensynet til miljøet. Dette vil komme til uttrykk gjennom valg av materialer, energiløsninger og tilpasning til omgivelsene, sier Ove Trøen i Sudrheim Gruppen til Boarding.no.

Landsdel i vekst

Christian Gartmann forklarer videre at det i Norden er en økende etterspørsel etter resorthoteller, og at Radisson Resort Sørlandet vil supplere Trysil-satsingen, som skal åpne i desember i år.

- Sørlandet er et svært attraktivt feriemål og i vekst, og området mangler en kvalitetsresort. Hovefestivalen og offshoreracet Norwegian Grand Prix er eksempler på at Arendal og Sørlandet tiltrekker seg aktiviteter og internasjonal oppmerksomhet, sier han til nettstedet.

(Boarding.no)

"
Powered by Labrador CMS