Paul Bocuse og Geir Skeie1

Noma i Danmark kåret til beste restauranten

Geir Skeie ble i begynnelsen av juli kåret til Europas beste kokk under Bocuse d'Or Europe i Stavanger. Men ingen norske restauranter er blant de ti beste i Europa ifølge det danske reisenettstedet tgt.dk. Aller best ble danske Noma i København.

Publisert

På nettstedet har turister fra hele verden stemt frem sin favorittrestaurant i Europa.

Vi finner heller ingen svenske restauranter på lista, men desto flere danske.

El Bulli på tredje

Danmark har nemlig både første- og tiendeplassen. Kanskje ikke så veldig rart i og med at det er et dansk nettsted som står bak kåringen.

Noma, med den danske kokken Rene Redzepi i spissen, er kåret til den aller beste.

El Bulli, som flere ganger er kåret til verdens beste restaurant, ender opp på tredjeplass denne gangen. På andreplass er den britiske restauranten The Fat Duck. Det er for øvrig hele tre britiske og en skotsk restaurant blant de 10 beste.

Frankrike har tre restauranter på 10-på-topp-lista, deriblant Paul Bocuses restaurant Auberge du Pont de Collonges i Lyon.

Her er Topp 10-lista

Her er de 10 beste restaurantene etter tgt. dks kåring.

1) Noma, København, Danmark Nordisk kjøkken for viderekomne. Innovativt, økologisk og sesongbetont. Maten blir laget med kirurgisk presisjon under kyndig veiledning fra sjefskokk Rene Redzepis. 2) The Fat Duck, Maidenhead, England Restauranten har tre stjerner i Michelin-guiden, og blir styrt av den kreative kjøkkensjefen Heston Blumenthal. Kåret til Englands beste restaurant av UK Good Food Guide i 2008. 3) El Bulli, Rosas, Spania Avantgardekjøkken med stor A. Stjernekokken Ferran Adrià trollbinder sine gjester med eksperimenter, som inkluderer flytende ravioli og spiselig kaffe (!) i fast form. 4) The Ritz Restaurant, London, England Denne klassiske, engelske gentlemannen så dagens lys i 1906. Her serveres moderne engelsk mat med et imøtekommende smil og en stiv overleppe. Selvfølgelig er det slipstvang. 5) Guy Savoy, Paris, Frankrike Bak den utsøkte, franske maten, står en av Europas hotteste og unge kokker: Guy Savoy. Prisene er store og porsjonene små, men det er også et minne for livet. 6) Le Manoir Aux Quat' Saisons, Oxford, England Den engelske restauranten kjent for sitt franske kjøkken. Restauranten har sin egen kjøkkenhage der det dyrkes mer enn 70 forskjellige slag urter. Le Manoir Aux Quat' Saisons har to stjerner i Michelins restaurantguide. 7) Michel Bras, Laguiole, Frankrike En futuristisk restaurant bygget av granitt, skifer og glass. Kokken Michel Bras bruker over 350 forskjellig urter og grønnsaker i matlagingen, i hans streben etter harmoni mellom måltidet og naturen omkring.

8) Paul Bocuse, Auberge du Pont de Collonges, Lyon, FrankrikePaul Bocuses restaurant serverer tradisjonell, fransk mat. Bocuse anses av mange for å være en sann legende, og har vært en fransk matambassadør i en mannsalder. Restauranten har tre stjerner i Michelin-guiden.

9) Wedgewood The Restaurant, Edinburgh, Skottland En liten og upretensiøs restaurant i moderne omgivelser. Restauranten åpnet i 2007, men har allerede fått en trofast fanskare. 10. Formel B, København, DanmarkDanske råvarer er utgangspunktet i denne stemningsfulle restauranten, inspirert av et moderne, europeisk kjøkken - med vekt på det franske. Fikk én stjerne i Michelin-guiden i 2004.

Powered by Labrador CMS