Kari Innerå

OL-gullet: - Skjønner det ikke helt

- Jeg skjønner det ikke helt ennå, sier en jublende OL-vinner Kari Innerå. Hun er en av de 11 som var med på det norske kokkelandslaget som vant OL-gull i Erfurt i går. Nå bærer det rett hjem til Norge og åpningen av den nye restauranten Cru Vinbar og Kjøkken på Majorstua.

Publisert

Det norske kokkelandslaget endte på en temmelig suveren topplassering, og Innerå hadde hovedansvar for desserten.

Les også: Norsk gull i kokke-OL

- I dag stemte rett og slett absolutt alt. Det gikk som smurt. I varmmatklassen scoret vi 96,6 poeng av 100 mulige, sier en utrolig lettet og glad Innerå.

Det har hun kanskje grunn til. Ingen har noen gang vært i nærheten av poengsummen. I turneringen har det norske laget tatt tre av fem mulige gullmedaljer. Ingen andre nasjoner var i nærheten av å ta nordmennene.

Jobbet for dette lenge

Det norske laget serverte ørret og lam, med solbær/sjokoladekreasjon til dessert.

Les også: Vinnermenyen i kokke-OL

- For en følelse. Dette har jeg jobbet for i seks år. De siste tolv månedene har vi trent veldig mye. Det begynner å sige inn nå, og det er en spesiell følelse å ha stått på den scenen og vært med på dette her, sier Innerå.

Vinnerlaget gikk like etter rett om bord i lagbussen, til ventende champagne. Så gikk turen til Hamburg for å feire.

Åpner Cru Vinbar og Kjøkken

Men det går ikke lenge før Innerå er på farta med kokkekunstene sine igjen.

- Etter festen er det rett hjem og på jobb. Jeg skal åpne restaurant på Majorstua om kort tid, Cru Vinbar og Kjøkken. Mulig jeg får til en tur til Andørja rundt jul, sier Kari Innerå til Harstad Tidende.

"
Powered by Labrador CMS