Ingjerd Tjelle Ekkerøy Feriehus nett
Ingjerd Tjelle Ekkerøy Feriehus nett

Ekkerøy Feriehus - Finnmarks første økoturisme-bedrift

Ekkerøy Feriehus utenfor Vadsø ble i november sertifisert som den 13. økoturisme-bedriften i Norge, og som den første i Finnmark og Troms. – Vi har innfridd 100 krav og vært gjennom en lang prosess siden jeg for to år siden bestemte meg for å bli Finnmarks første økoturisme-bedrift. Nå er jeg stolt over at vi fikk det til, sier daglig leder i Ekkerøy Feriehus Ingjerd Tjelle.

Publisert

Ingjerd Tjelle, daglig leder for Ekkerøy Feriehus.

- Å være økoturismebedrift betyr at vi baserer vår virksomhet på naturen og kulturen i området, er et godt og kunnskapsrikt vertskap, driver aktivt natur og kulturvern, og at vi alltid viser en føre-var-holdning i forhold til miljøet, sier Tjelle, som mener at søknadsprosessen også har vært en kvalitetsheving av bedriften.

Ekkerøy Feriehus holder til i et gammelt bedehus på Ekkerøy ved Vadsø i Øst-Finnmark.

Fornøyd reiselivsdirektør

– Det er flott at vi nå har fått en økoturismebedrift i Finnmark, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Han håper dette fører til at flere i området vil satse på økoturisme i framtiden.

– Å bli godkjent som økoturismebedrift er et prestisjetungt kvalitetsstempel der de sertifiserte bedriftene må tilfredsstille alle hundre kravene i den nasjonale merkeordningen for økoturismebedrifter, sier Tuftin.

Oppleve fantastisk natur

– Nå håper jeg vår nye sertifisering vil gi oss et viktig nettverk og tilgang til et miljø- og kvalitetsbevisst marked ute i Europa. Vi vil at turistene som kommer hit skal bo her lengre, og oppleve enda mer av den fantastiske naturen og dyrelivet vi har i dette området, avslutter Ingjerd Tjelle.

Les mer på www.ekkeroy.net og www.varanger.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS