Icebar Oslo1
Icebar Oslo1

60 tonn med is til isbaren i Oslo

I midten av november åpner Icebar Oslo by Icehotel i Christian IVs gate 10 i Oslo. For å skape de spektakulære omgivelsene brukes kun is av høy kvalitet fra Torneelven i Lappland. Denne uka ankom isen Oslo, og arbeidet med å utforme Oslos nye attraksjon settes nå i gang. I Oslo åpnes Icebar by Icehotel i samarbeid med Thon Hotels.

Publisert

Icebar Oslo åpner i november.

Icebar by Icehotel er et unikt konsept med utspring i verdens største ishotell i Jukkasjärvi i Sverige. Det nye franchisekonseptet bygger på mange års erfaring gjennom suksessen med Absolut Icebar, et samarbeid som startet i 1993.

Når Icebar by Icehotel åpner i Oslo i midten av november blir det den tredje baren i rekken, i tillegg til Tokyo og København.

Olav Thon (midten) i Thon Hotels inpiserer lokalene som skal huse Icebar Oslo.

Sentral beliggenhet

Icebar by Icehotel får en sentral beliggenhet i Oslo, og ligger kun et steinkast fra Karl Johan. Adressen er Christian IVs gate 12, skrått over veien for Thon Hotel Bristol. Tidligere lå utestedet Sirkus her, men det skal nå gjøres om til Oslos kaldeste destinasjon.

Selve isbaren er på 100 kvadratmeter og totalt blir barområdet på 500 kvadratmeter, da det også vil være en ”varm” del der gjestene kan nyte drinker og retter med norske kvalitetsråvarer i fokus. Når Icebar by Icehotel åpner i midten av november blir det den største isbaren så langt. Det er forventet at 80 000 gjester besøker baren i løpet av det første året.

– En spennende attraksjon

─ Vi er veldig spent på å se hvordan den nye baren blir til slutt, og gleder oss til å åpne dørene for gjester fra både inn- og utland. Dette blir en spennende attraksjon, og vi er veldig fornøyd med en så sentral beliggenhet, sier Morten Thorvaldsen, administrerende direktør i Thon Hotels.

Flere tonn med is

Fra Absolut Icebar i Jukkasjärvi. Nå kommer det en enda større isbar i Oslo (Foto: Ben Nilsson/Big Ben Productions, kunstnere: Anders Rönnlund og Anders Eriksson)

Når Icebar by Icehotel skal bygge isbarer brukes kun is fra Torneelven i Lappland, som er en favoritt blant iskunstnere på grunn av sin klarhet og høye kvalitet. Mellom 50 og 60 tonn is brukes til å bygge baren i Oslo, og isen er nå på plass i lokalene. I tillegg til selve baren er både vegger, møbler, glass og tallerkener laget av is fra Torneelven. Iskunst, utsmykning i is og belysning er også en viktig del av opplevelsen, og temaet for barene skiftes en gang i året. Årets konsept er ”Purity with a twist”.

─ Oslo er en veldig riktig by for Icebar by Icehotel, og når Thon Hotels er med på laget ligger alt til rette for at dette blir en suksess, sier direktør i Icebar by Icehotel, Agnetha Lund.

Fakta om Icebar by Icehotel

* I 1990 åpnet Icehotel i Jukkasjärvi i Sverige, verdens første hotell bygd av snø og is.

* Icehotel ligger 200 kilometer nord for polarsirkelen, og er verdensberømt for iskunst og ekstraordinære opplevelser.

* I 1993 utvidet Icehotelkonseptet, og åpnet en liten bar i hotellet. Det ble starten på Absolut Icebar-konseptet, i samarbeid med Absolut.

* Etter 15 år med erfaringer fra Absolut Icebar har Icehotel utviklet det nye franchisekonseptet Icebar by Icehotel.

* Icebar by Icehotel finnes i Tokyo og København, og åpner i Oslo i midten av november.

* Baren i Oslo blir den største så langt.

* All isen som Icehotel bruker i sine konsepter er hentet fra Torneelven i Jukkasjärvi.

* Interiøret har det siste av teknologi innen lyd, lys og video. Dette leveres i samarbeid med Philips.

* Menyen spesialtilpasses på hvert sted, og man kan blant annet få drinker i isglass fra Torneelven, varme drikker og småretter med arktisk inspirasjon. Menyen i Oslo er norskinspirert.

* Den aller første Icebar by Icehotel åpnet i København i april 2009. Åpningen ble markedsført med en viral film der trommeslager Robert Robban Ericsson fra det svenske hardrockbandet Hellacopters spilte en trommesolo på et trommesett lagd av is. Filmen er spilt inn på et lager på Icehotel Production. Filmen har blitt sett av mer enn 900 000 på YouTube.

* En gang i året blir ledende internasjonale kunstnere invitert til å eksperimentere med interiør og utsmykning på de ulike barene, som gjøres helt om.

* Icehotel er også en ledende leverandør av isarrangementer over hele verden.

* I 2008 ble Icehotel valgt til den beste destinasjonen i Sverige av europeiske turoperatører.

* Sesongen 2009/2010 er den tyvende på rad for Icehotel.

* I dag finnes Icebar by Icehotel i København og Tokyo, og åpner snart i Oslo. I fremtiden vil også barkonseptet åpne i utvalgte byer rundt om i verden, med søkelys på unike og minneverdige opplevelser.

Hold deg oppdatert mned vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken

"
Powered by Labrador CMS