Vinnere-av-institusjons-NM
Vinnere-av-institusjons-NM

Årets fremste institusjonskokker

De lager sunn og god mat på begrenset budsjett. Alle burde ha noe å lære av årets kvalifiserte til NM i institusjonskokk for lag. De arbeider på sykehus, sykehjem, kantiner, i Forsvaret, fengsler, folkehøgskoler, oljeplattformer og i næringsmiddelindustrien. NM arrangeres for åpne tribuner under Den Norske Matfestivalen i Ålesund, 26. august, og de kvalifiserte lagene er nå klare.

Publisert

Kokker i aksjon i institusjonskjøkkenet på Sykehuset Østfold, Fredrikstad. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Institusjonskokkene serverer næringsrik mat, ofte til store forsamlinger, på et ganske begrenset budsjett.

Likevel ser vi dem gang på gang trylle fram de mest imponerende retter under Den Norske Matfestivalen. Smak, konsistens og utseende bedømmes av et strengt dommerpanel, som også stiller store krav til hygienen underveis.

55 kroner for frokost, lunsj og middag

Oppgaven i år fokuserer på mat til ungdom på internatskole. To av ungdommene har laktoseintoleranse.

Blant råvarene som må brukes er kylling til en varm lunsj og sei til middag. Menyen har et kostøre på maks 55 kr pr porsjon for alle måltidene en hel dag.

Total energimengde for de tre måltidene skal være 8,3 MJ og fettprosenten skal være 30 prosent.

Lagene

Her er lagene som er kvalifisert til finalen under Matfestivalen i august:

Lag 1

Katrine Nykås, kokk, Blefjell sykehus

Anne Lise Hegna, produksjonsleder, Blefjell sykehus.

Lag 2

Ivar Kvam Overvik, kantineleder, Sykehuset Levanger

Bjørn Sandnesmo, kvalitetsleder, Sykehuset Namsos

Lag 3

Vegard Bakken-Løvaas, kjøkkenleder, Nordberghjemmet, Oslo

Arild Løvaas, Daglig leder, Opplæringskontoret for institusjonskokkfaget, Oslo

Lag 4

Tor-Arne Mortensen, fagkoordinator, Stadiontunet Sykehjem, Bodø

Roger Willassen, produksjonsleder, Bodin leir, Bodø Hovedflystasjon

Lag 5

Cathrine Fjeldstad Gujord, kokk, Oslo Universitetssykehus, Avd Aker

Tommy Dypvik, kokk, Oslo Universitetssykehus, Avd Aker

Du finner mer om konkurransen på Matfestivalens hjemmesider

"
Powered by Labrador CMS