Gloria image - /srv/askmedia/image/15253/1/15253_1.jpg

Christer Foldnes ble Årets Sjømatkokk 2009

Christer Foldnes ble lørdag 12. september kåret til Årets Sjømatkokk under Sjømat for alle i Bergen. Foldnes jobber til daglig som kokk hos Søtt og Salt i Bergen, og ser på seieren som en viktig motivasjon for sitt videre arbeid i kokkefaget.

Publisert

Med utgangspunkt i råvarer som o-skjell, sild og makrell laget han tre retter som førte ham helt til topps i den prestisjefylte konkurransen. Hver enkelt rett ble presentert en fagjury for bedømmelse.

Råvarer med respekt

Vinnermeny sild.

På andre og tredje plass kom henholdsvis Inge Andre Sørensen, assisterende kjøkkensjef ved Rica Maritim Hotel i Haugesund, og Einar Blokhus, også han kokk hos Søtt og Salt i Bergen.

Vinnermeny o-skjell.

Den nybakte vinneren mener at gode råvarer må behandles med respekt, og legger vekt på å få frem rustikk god mat med gode smaker.

Vinnermenyen

Vinnermenyen besto av frikassè av o-skjell med ristede mandler og epler, sitrusgravet makrell med syltet agurkvinagrette, pepperrotkrem, sitronmelisse og soyasirup.

Vinnermeny makrell.

Siste rett var panert og stekt sild fylt med sennep og brunt sukker, sellerirotremulade, kapers, karse, dill og vaktelegg.

10 000 kroner i premiepenger

Den nasjonale kokkekonkurransen Årets Sjømatkokk arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Bergen Kokkenes Mesterlaug og Norges Kokkemesteres Landsforening og ble arrangert under Bergen Matfestival på Bryggen i Bergen i dag, lørdag 12.september.

Hoveddommer Øystein Vallestad Næss (fra venstre), Årets Sjømatkokk 2009 Christer Foldnes, Markedskoordinater i Sparebank 1 SR-bank Beate Bjelland Rabben og Regiondirektør i Sparebank 1 SR-Bank Alvhild Tofterå Berge.

Sparebank 1 SR-Bank er hovedsponsor for konkurransen og kunne for tredje året på rad overrekke vinneren en sjekk på 10 000 kroner, pokal og diplom.

Juryen

I juryen satt foruten hoveddommer Øysten Vallestad Næss fra Jacobs Bar og Kjøkken i Bergen, Per Christian Valland fra Norsk Sjømatsenter i Bergen, Kristine Øvrebø og Christine Jetmundsen.

Les mer i Horeca nummer 6 2009

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS