Claus Meyer.

Claus Meyer til Nofima Mat på Ås

Den danske TV-kokken, trendsetteren, restauranteieren, forfatteren og rådgiveren Claus Meyer kommer til Nofima Mat onsdag 13. mai for å fortelle om mulighetene som ligger i den nordiske smaken."Stedsegen smak" på mat har vært avgjørende for den enorme suksessen til Meyer.

Publisert

Claus Meyer, som selv kaller seg "gastronomisk iverksetter" er medeier i rundt 20 serveringssteder og matprodusenter i Danmark. Han er professor, rådgiver og medieyndling. Sist sett av rundt 100 millioner mennesker verden over i den engelskspråklige matserien New Scandinavian Cooking i 2007.

Han er også sentral i det store, danske forskningsprosjektet Opus, som nylig fikk 100 millioner kroner til å forske på barn og helse Hva er terroir? Det franske begrepet "terroir" betyr "the sense of place", og kan oversettes med "stedsegen smak". Det er smaken av matens opprinnelse; karaktertrekk som kommer av jordsmonn, klima og genetikk. Nordens arktiske klima gir maten et særegent preg, som vi kan bli langt flinkere til å utnytte både gastronomisk og kommersielt. Dette kan matindustrien og andre interesserte lære mer om på "Nordic Terroir Workshop" på Nofima Mat, Ås, 13. mai i år, hvor trender og merkevarebygging blir viktige temaer. Ny, nordisk mat Workshopen arrangeres som en del av et prosjekt ID-Norfood, støttet av Nordisk InnovationCenter (NICe), og en del av Ny nordisk mat, som Nordisk Ministerråd står bak. Målet er å gi større kunnskap om nordisk "terrior" gjennom foredrag, eksempler fra de nordiske land og diskusjoner om hva som kan betraktes som terroir i de ulike land. Målgruppen vil være produsenter av lokal mat, distribusjonsledd, næringsmiddelorganisasjoner, markedsførere, myndigheter, offentlig virksomhet og forskningsinstitutter. Programmet Claus Meyer vil holde foredraget "Markedsmuligheter for mat med terroir", der han vil by på egne erfaringer.

- Vi er svært glade for at Claus Meyer har takket ja til å komme. Han er en sentral ambassadør for Norden, sier forskningsdirektør ved Nofima Mat og leder for styringsgruppa i Ny, nordisk mat, Einar Risvik.

- Vi bør være mer stolte av vår nordiske mat. Den gode smaken er et resultat av terroir; klima, dyrkningsforhold, friskhet og ren natur, slår han fast.

(Kilde: Matforsk.no)

Powered by Labrador CMS