Matfestivalen konkurranser

Matfest i Ålesund

25. til 29. august blir gatene i Ålesund igjen fylt med deilig duft av mat. Da er det duket for Den Norske Matfestivalen.

Publisert

Det blir en rekke konkurranser, bl.a. NM i sjømat, NM i kjøttfag og NM i klippfisk.

Det er mye spennende på programmet, når festivalen går av stabelen for 26. gang.

En av duftene du vil få kjenne, er av den nydelige baksten til Morten Schakenda. Han bestemte seg for å legge kokkeknivene på hyllen og i stedet åpne bakeri på Lom. På matfestivalen vil han fortelle om kunsten å bake brød og det å følge sine innerste drømmer. Eli Kari Gjengedal, som er mest kjent fra værmeldingen på TV2, vil holde drinkekurs for bartenderne. Hun er nemlig en dreven bartender selv. Både barn og voksne skal dessuten lære å lage god mat av fisk.

Det er ventet at mellom 65. og 70.000 mennesker kommer innom for en smakebit av Den Norske Matfestivalen, i løpet av de fire dagene festivalen pågår.

NM for hobbykokker

- Det blir en stor folkefest, men også et arrangement det er verdt å få med seg for de som jobber med mat, sier daglig leder Erling Østrem. Helt nytt av året er at den menige mann i gata skal få kokkelere. Det blir nemlig norgesmesterskap for hobbykokkene.

- Vi ser er at stadige flere vanlige folk er opptatt av kokkekunst. Ikke minst på grunn av alle matprogrammene på fjernsyn, sier Østrem.

Som alltid blir det også NM i sjømat, NM i kjøttfag og NM i klippfisk.

I sentrum

Nesten alt på programmet vil foregå i sentrum av jugendbyen. Her blir det både bondens marked, konkurranser, kurs og mye god mat. Ved St. Olavs plass blir det satt opp et stort telt, der restaurantene serverer retter til hyggelige priser.

Det vil også bli et eget telt med mat og underholdning på kveldstid.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS