Kirkenes minste hotell

Norges minste hotell er egentlig et kunstverk

I Kirkenes ligger det som med all sannsynlighet er landets minste hotell. Den finske arkitekten Sami Rintala ble invitert til å lage et kunstverk i Kirkenes til Barents Art Triennal 2005. Han valgte å bygge dette lille hotellet – som har to rom. Hotellet har et bruksareal på 22 kvadratmeter som er fordelt over to plan, med lobby og to soverom. Og utsikten er upåklagelig.

Publisert

Norges minste hotell - i Kirkenes, er egentlig et kunstverk. (Foto: Pikene på Broen)

Bygningen står uoppvarmet når det ikke er gjester til stede. Oppvarmingen skjer raskt, så når det kommer gjester varmes hele hotellet opp av en vedovn.

Interiøret er hvitt, for å reflektere mest mulig lys. Eksteriøret er brunbeiset for å absorbere mest mulig solvarme, og for å smelte inn i omgivelsene.

Utsikt mot Barentshavet

Beliggenheten er rett ved sjøen, på piren i havnen i Kirkenes. Bygningen er lukket på tre kanter og åpner opp mot Barentshavet med store vindusflater. Hvis du vil bo på hotellet, kan du ta kontakt med firmaet Pikene på Broen i Kirkenes.

Du må derimot vente til neste sommer får du kan skue ut over Barentshavet fra minihotellet.

– Hotellet var jo bygget for å vare i to år, så det trenger vedlikehold. Vi har fått laget ny grunnmur og skal reparere taket så hotellet er klart for besøk neste sesong, forteller Luba Kuzovnikova i Pikene på broen til TravelNews.no.

Skulle være midlertidig

– Jeg tenkte at sjøfolk, jegere og folk på gjennomreise i byen kunne trenge et sted å overnatte som ikke var kostbart, sier arkitekt Sami Rintala til Klikk.no.

Hotellet ble ferdigstilt på ti dager, med hjelp av tre arkitekstudenter. Kun tre minutter før åpningen var det klart.

– Arbeidet var opprinnelig midlertidig, og hotellet skulle egentlig rives etter en stund. Men av en eller annen grunn har kommunen latt det stå, forteller arkitekten.

Se flere bilder av Norges minste hotell på Klkk.no

"
Powered by Labrador CMS