Petter Stordalen4 nett

Vil bygge Europas beste flyplasshotell

Det har i lang tid blitt uttalt fra Arlanda Airport at det er behov for større romkapasitet ved flyplassen. Dette tar Petters Stordalens Choice Hotels konsekvensen av og bygger et nytt Clarion-hotell i 14 etasjer med 414 rom ved Stockholm-flyplassen. Clarion Hotel Arlanda bygges i tilknytning til Sky City og skal åpne i november 2012. Ambisjonen er å skape et av Europas beste flyplasshoteller.

Publisert

Petter A.Stordalen trår til i Sverige - nok en gang. (Foto: Choice)

– Hotellet skal bli ett av de beste i Skandinavia og hevde seg blant Europas beste flyplasshoteller, sier Petter A. Stordalen.

Grunnsteinen lagt

Han støpte sammen Kerstin Lindberg Göransson, flyplassdirektør for Stockholm-Arlanda Airport, og Tomas Carlsson, administrerende direktør ved NCC Construction, inn den første grunnsteinen på nye Clarion Hotel Arlanda denne uka.

Hotellet blir sentrum for den nye regionen Stockholm Airport City.

Et knutepunkt

- I og med at Arlanda er et knutepunkt for både den nasjonale og internasjonale flytrafikken, blir dette hele Sveriges hotell, sier Kerstin Lindberg Göransson, flyplassdirektør, ved Stockholm-Arlanda Airport.

Choice skal bygge Clarion Hotel Arlanda. (Illustrasjon: Choice)

- Det har lenge vært behov for flere hotellrom på Arlanda, og spesielt for et hotell i det øvre sjiktet. Vi hadde høye ambisjoner for dette hotellet. Derfor var det et naturlig valg å samarbeide med Clarion og Choice Hotels, sier Lindberg Göransson.

Blir Clarion

Choice-hotellet som bygges på Arlanda blir et Clarion-hotell.

Clarion-kjeden har som mål å skape levende møteplasser ved å integrere kunst, musikk og design i hotellkonseptet. Clarion Hotel Arlanda omfatter totalt 30 000 kvadratmeter fordelt på 14 etasjer.

Med 414 rom, 40 møterom, kongressal med 900 sitteplasser, restaurant og skybar, blir hotellet en viktig brikke i ambisjonen om å utvikle Arlanda til å bli en av Europas ledende flyplasser. Hotellet er også strategisk viktig for Choice Hotels svenske offensiv.

Et landemerke

Med Clarion Hotel Arlanda styrker vi vår posisjon i det svenske markedet ytterligere, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

- Grunnsteinen på Clarion Hotel Arlanda er også en hjørnestein i Choice Hotels svenske satsning. Dette blir et nasjonalt landemerke i Sverige og et fyrtårn i Choice. Vi ser frem til å levere en superb hotellopplevelse til Arlandas 20 millioner reisende, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Choice Hotels Scandinavia som står bak kjeden Clarion.

Styrke seg i det svenske markedet

Clarion Hotel Arlanda er bare ett av flere nye tilskudd til hotellkjeden dette året. Clarion skal også utvikle signalbygg som Clarion Hotel Post i Göteborg og det nye kongresshotellet i Malmö sentrum.

- Med Clarion Hotel Arlanda styrker vi vår posisjon i det svenske markedet ytterligere, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Clarion Hotel Arlanda

* Hotellet bygges i et samarbeid mellom Stockholm-Arlanda Airport, Choice Hotels Scandinavia og hovedentreprenør NCC Construction Sverige AB. Arkitekt er Aros Arkitekter AB, og interiørarkitekt er Bjorken Architects.

* 30 000 kvadratmeter

* 14 etasjer

* 414 rom og suiter

* Moderne konferanse- og kongressaler over 6000 kvadratmeter

* 40 møterom i ulike størrelser, fra møtesuiter til kongressal

* Kongressalen har 900 sitteplasser og 6,5 m i takhøyde

* Opp til 450 sittende matgjester

* 900 kvadratmeter stort kjøkken

* Totalt 1200 kvadratmeter restaurant

* À la carte-restaurant med utsikt

* Konferanse- og frokostrestaurant på grunnplan

* Lobby med bar

* Trenings - og wellnesscenter

* Kontorer og butikker

Pressemelding

Powered by Labrador CMS