Bagatelle1

Bagatelle åpner i januar

Med tre svensker i ledelsen åpnes Bagatelle igjen på nyåret. Planlagt åpningsdato er tirsdag 18. januar. I tillegg til hovedrestauranten åpnes også en mindre lunsj- og vinbar i tilknytning til Bagatelle. Denne får navnet Lille B.

Publisert

Bagatelle gjenåpnes 18. januar. (Foto: Morten Holt)

I desember for ett år siden forlot stjernekokk Eyvind Hellstrøm restauranten etter 27 år, etter en konflikt med restauranteier Sveaas.

Restauranten ble stengt like før jul. Restauranten var inntil da landets eneste restaurant med to stjerner i Michelin-guiden.

Per Blomqvist overtar Eyvind Hellstrøms rolle på Bagatelle, som åpner igjen 18. januar. (Foto: Bagatelle.no)

Les også: Hellstrøm har tatt farvel med Bagatelle

Svensker i ledelsen

– Vi har ikke noe mål om noen Michelin-stjerner umiddelbart. Nå ønsker vi i første rekke å etablere en restaurant som har fornøyde gjester. Så får eventuelle stjerner komme etterpå, uttaler den nye daglig lederen, Per Blomqvist, som nylig ble hedret på den svenske Restauranggalan.

Les også: Bagatelle-sjef hedret i Sverige

Les også: Per Blomqvist skal lede nye Bagatelle

– Det er en stor oppgave å ta over den gastronomiske arven på Bagatelle, noe jeg gjør med ydmykhet. Det kommer aldri til å bli Hellstrøms mat, men vi vil beholde kvaliteten, sier kjøkkensjef Daniel Höglander.

Den svenske dominansen i ledelsen kompletteres med at også sommelieren på nye Bagatelle er svensk.

Med nytt dagåpent konsept

Når Bagatelle gjenåpner med ny stab i januar, vil restauranten være todelt. Det blir nemlig en dagåpen lunsj- og vinbar med navnet Lille B i tillegg til hovedrestauranten. Sistnevnte kommer til å ha 60 plasser, mens Lille B vil være litt mindre med 35.

– På Lille B blir det enklere og kanskje litt italienskinspirerte retter. Også på hovedrestauranten blir prisene senket noe, men det kommer ikke til å bli billig å gå på Bagatelle, forteller Sveaas til Dagens Næringsliv.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS