Henning Stordal5

Ekte omsorg for ansatte skaper de beste kantiner

- Gjennom maten vi serverer, pleier vi friske mennesker for å holde dem friske, sier årets vinner av Matomsorgsprisen, Henning Stordal.

Publisert

Henning Stordal. (Foto: Odd H. Vanebo)

Årets vinner av Matomsorgsprisen, Henning Stordal, er klar både i hodet og talen:

– Vi i Fazer har som visjon å skape glede i hverdagen, med hovedvekt på sunnhet og helse. Jeg pleier å si at gjennom maten vi serverer, pleier vi friske mennesker for å holde dem friske. Gjennom den jobben vi gjør, har vi et ansvar for at alle de gjestene som kommer til våre kantiner hver dag får nødvendig omsorg og et variert og godt mattilbud.

Ønsker å bli skjemt bort

Hvor finner vi de beste kantinene?

– Hvor bedriften har ekte omsorg for sine ansatte. En tett dialog mellom bedriften og oss som leverandør gir alltid det beste resultatet for gjestene, altså de ansatte, svarer Stordal.

Kostnadsbildet er den evige utfordringen for kantineoperatørene, men bildet burde være mer fasettert:

– Vi konkurrerer ganske riktig på to faktorer, personal- og varekostnad. Men: Konkurransefortrinnet eller -ulempen blir det konseptet vi sammen med dem som arbeider i kantinen greier å skape, fremholder Stordal, og utdyper:

– Med dyktige ansatte og god foredling av gode råvarer skapes en kvalitetskantine. Det kan skille 10 kroner i kiloprisen på god og dårlig laks. Ikke all verden; fordelt på 20 porsjoner blir prisforskjellen 50 øre. Vår erfaring er at denne vesle prisforskjellen betaler våre gjester gladelig for å få en desto større matopplevelse. De ønsker å skjemme seg bort i bedriftsrestauranten, og det gjør vi også som lager maten for dem.

Dårlig regnestykke

– For en arbeidsgiver er fornøyde medarbeidere helt avgjørende for å lykkes. Jeg har arbeidet med en del bedrifter som har hatt skikkelig omsorg for sine ansatte, der påfyll av riktig næring og tilfredse ansatte til og etter lunsj har vært avgjørende viktig for etablering av kantinen. Man behøver ikke være flink på kalkulator for å forstå, at går de ansatte rundt for eksempel fem minutter i arbeidstiden hver dag og klager på kantineopplevelsen, eventuelt går ut av bygget for å handle eller velger ikke å spise, blir regnestykket for bedriften fort lite hyggelig, sier Hennings Stordal.

Les hele saken og om utdelingen av Matomsorgsprisen i Horeca nummer 7 2010

Bli abonnent på Horeca her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS