Kristen A. Hovland Nordensjef Nespresso NETT

Kaffedrikkerne vil ha kapsler til jul

Én av fire norske kaffedrikkere kan tenke seg en kapselbasert kaffemaskin til jul. – Spesielt de yngre ønsker seg maskiner for kapselbasert kaffe. Det henger nok sammen med at norske kaffedrikkere er blitt mer kvalitetsbevisste, og at de ønsker seg god kaffe som både holder lenge og er enkel å tilberede, sier Norden-sjef Kristen A. Hovland i Nespresso.

Publisert

Kristen A. Hovland i Nespresso.

Det hele kommer fram i en undersøkelse gjennomført av analysebyråene Ipsos og Norstat på vegne av Nespresso. Også Espresso-maskiner er populært, mens filterkaffetrakter og presskanner taper terreng.

Vil ha svart jul

Julen er virkelig blitt en høytid for kaffe. Nordmenn er kjent for å være verdens mest kaffedrikkende folk og heller til vanlig innpå 4,1 kopper hver eneste dag. Når nettene blir lange og kulda setter inn, øker vi med enda en kopp til 5,2 i snitt.

Omtanke har alltid stått sentralt i julefeiringen. Det gjelder ifølge undersøkelsen også for ganen. En av fem svarer at de drikker kaffe av høyere kvalitet i jula. Også forbruket av kaffe tilsatt smak, alkohol eller melk/fløte øker, selvfølgelig sammen med julekaffe.

Undersøkelsen viser at blant de mest populære smakene i julekaffen er karamell, vanilje og mandel.

Mindre pulver og filter

Derimot ønsker færre å drikke pulverkaffe i jula. Heller ikke filterkaffe er en julevinner. For selv om mengden filterkaffe vi ønsker å drikke i jula er ganske likt forbruket ellers i året, betyr økningen i hvor mye kaffe vi faktisk drikker (nærmere 30 prosent) at andelen filterkaffe reelt går ned i høytiden.

– Trolig skyldes dette at pulverkaffe og filterkaffe er det som er mest tilgjengelig på jobben. Når folk har fri ønsker de å drikke den kaffen de selv vil, og da må pulverkaffen og filterkaffen vike, sier Hovland.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS