Mobilnøkkel3
Mobilnøkkel3

Lås opp hotelldøra med din egen mobil

Denne uken startet et pilotprosjekt på Clarion Hotel Stockholm. Ved hjelp av NFC-teknologi kan gjester sjekke inn og ut med mobiltelefon. Den erstatter også romnøkkelen. I fire måneder fremover vil utvalgte gjester på Clarion Hotel Stockholm være med på det unike pilotprosjektet.

Publisert

Nå kan du løse opp hotelldøra med din egen mobil.

Gjestene kan sjekke inn via mobilen allerede før de kommer til hotellet. Dermed kan de gå forbi innsjekkingskranken og direkte til hotellrommet.

Mobiltelefonen fungerer som romnøkkel hele oppholdet og brukes til utsjekking ved avreise. Pilotprosjektet er et samarbeid mellom ASSA ABLOY, Choice Hotels Scandinavia, TeliaSonera, VingCard Elsfe og Venyon.

Fremtiden er mobil

Ved hjelp av NFC-teknologi kan gjester sjekke inn og ut med mobiltelefon. Den erstatter også romnøkkelen.

- I Choice er vi opptatt av å gi våre gjester gode hotellopplevelser. Fremtiden er mobil. Derfor ønsker vi å forske på ulike måter å gjøre hotellhverdagen mer fleksibel. NFC-teknologien gir mange muligheter. Nå gleder vi oss til å høre hvordan gjester og ansatte mottar mobilnøkkelpiloten. Så håper vi flere kan få glede av tilsvarende og andre nye tjenester i fremtiden, sier Svein Krakk, CIO i Choice Hotels Scandinavia.

Near Field Communication

Teknologien som benyttes kalles NFC, Near Field Communication. Det er en standardisert teknologi for trådløs kommunikasjon som gjør det mulig å utveksle informasjon mellom enheter med en avstand opp til 20 cm.

Teknologien brukes allerede til for eksempel betaling, billetthåndtering, elektroniske visittkort eller tilgang til informasjon på nett. ASSA ABLOY arbeider med muligheter for å bruke NFC-teknologi til mobilnøkler for hoteller, bolighus og næringsbygg.

Prosjektet på Clarion Hotel Stockholm

Utvalgte gjester på Clarion Hotel Stockholm får utdelt Samsung-mobiltelefoner med NFC teknologi og relevant software. De booker rom som vanlig, men får bookingbekreftelsen sendt direkte til mobiltelefonen.

Gjestene får mulighet til å sjekke inn via mobilen før de ankommer hotellet og kan dermed gå rett til sitt eget rom. Der åpner de døren ved å holde mobiltelefonen inntil dørlåsen. Døren låses automatisk når de forlater rommet. Gjestene sjekker ut ved hjelp av mobiltelefon. Da slettes den digitale romnøkkelen.

Skulle gjesten miste eller bli frastjålet mobiltelefonen, kan tilgangen sperres. Låsene er standard RFID dørlåser uten spesielle tilpasninger.

Se film og last ned bilder her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS