HaraldOsaDetNorskeMåltid 2010
HaraldOsaDetNorskeMåltid 2010

Maten skal få sin riksdekkende TV-galla

Skuespillerne og filmene har sin galla. Sportsutøverne og TV-underholderne har sin. Nå skal også norsk mat og norske matformidlere få sin TV-sendte festforestilling. Neste år planlegges det nemlig en storstilt matgalla på en riksdekkende TV-kanal.

Publisert

Harald Osa (til høyre), daglig leder i Stiftelsen Norsk Matkultur og adm.dir. Jostein Soland i Næringsforeningen i Stavanger-regionen slår kreftene sammen for en matgalla på landsdekkende TV neste år. (Foto: Philip Tornes/Bitmap)

Fra 2011 planlegges Det Norske Måltid i Stavanger, som ble arrangert torsdag denne uken – uten direkte TV-dekning, som et direktesendt show på en riksdekkende TV-kanal. Det skal bli som en ”matens Oscar-utdeling i Norge”.

Konseptet for TV-produksjonen er utarbeidet i samarbeid med Tellus Works. Spørsmål knyttet til TV-planene rettes til Jostein Soland i Næringsforeningen i Stavanger-regionen eller Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur.

Dette er Det Norske Måltid

Det Norske Måltid setter fokus på råvarer og produkter i regionene. Kåringen av Årets råvare land og sjø, samt Årets produkt ble gjennomført for første gang i 2008. Næringsforeningen i Stavanger-regionen eier prosjektet, DnB NOR er hovedsponsor og Stiftelsen Norsk Matkultur er prosjektleder.

Viktige støttespillere for øvrig er Norges Kokkemesteres Landsforening, Norges Bondelag, Norges Fiskarlag, Norges Bygdekvinnelag, Landbruks- og matdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Innovasjon Norge og NHO Reiseliv.

Representanter for de lokale laugene i Norges Kokkemesteres Landsforening leder gjennomføringen av konkurransene i regionene og har med seg representanter fra DnB NOR, bondelaget, fiskarlaget og andre med engasjement for lokale matprodukter i arrangementskomiteene. Det har vært avviklet juryering i åtte regioner med kåring av vinnere i hvert fylke. Oslo og Akershus er slått sammen i denne konkurransen.

Les om årets vinnere i Det Norske Måltid, som ble kåret torsdag kveld, her

Les mer på www.detnorskemaltid.no

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS