Sommerdessert HonningSorbet1
Sommerdessert HonningSorbet1

Slik lager du den perfekte sommerdesserten

Kjøl deg ned med hjemmelaget sorbet og is i sommer. Det er mye lettere å lage de kalde fristelsene enn du tror. Her er noen oppskrifter utviklet av Petter Beyer ved Jacobs bar og kjøkken i Bergen. Beyer vant også den nordiske utgaven av Linie Award i 2009.

Publisert

Skyr- og honningsorbet.

Du imponerer garantert gjestene dine dersom du dropper kjøpeisen, og heller disker opp med hjemmesnekret is eller en egenkomponert sorbet neste gang du disker opp til sommerfest i hagen.

Med enkle kjøkkenredskaper, litt Skyr, noen dråper fløte og litt sommerferske søte jordbær er du et godt stykke på veien mot den perfekte sommerdesserten. Slik går du frem:

Skyr- og honningsorbet:

* 150 g god honning (styrke etter eget ønske)

* 1 ½ beger med Skyr Naturell

* 2 dl kremfløte

* frøene fra ½ vaniljestang

* 1 eggeplomme

* 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte: Ha fløte, vanilje og honning i en gryte og varm det til honningen er smeltet og alt er godt blandet. Visp så inn eggeplommen og deretter Skyren. Frys enten i ismaskin, eller i fryseboks/skap. Hvis sorbeten skal fryses i en «vanlig» frys må den røres godt i hvert 15. minutt. Sorbeten er klar når den er stiv som pisket krem.

Vanilje- og jordbæris med brunt sukker.

Vanilje- og jordbæris med brunt sukker:

* 3 dl fløte

* 100 g brunt sukker

* 10 eggeplommer

* ½ l BioQ naturell

* 500 g ferske søte jordbær

* frøene fra 1 vaniljestang

Fremgangsmåte: Miks jordbær og BioQ med en håndmikser og sil. Bland fløte, vaniljefrø, sukker og eggeplommer i en gryte med tykk bunn. Sett gryten over middels sterk varme og rør rolig til det tykner. Det er viktig å ha all oppmerksomhet rettet mot denne gryten, for blir det for varmt kan det skille seg og da må man begynne på nytt. Når eggeblandingen har tyknet og kjølt seg ned blandes den og jordbær miksen med en håndmikser. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette den i frysen og røre i den hvert 15 minutt. Spis når konsistensen er som stivpisket krem.

Powered by Labrador CMS