Matspecialen DSC_0004 nett
Matspecialen DSC_0004 nett

Sparer naturen for mange tusen aluminiumsfat i året

Serveringsfatene som brukes i mange cateringbedrifter fører til store mengder søppel. Cateringbedriften Matspecialen i Oslo har tatt dette til etterretning, og har kuttet ut bruk av engangs aluminiumsfat til servering. Det er i stedet erstattet med en panteordning og plastfat.

Publisert

Daglig leder i Matspecialen, Jan Nielsen, er fornøyd med selskapets utvikling. (Foto: Tore Svanes)

Cateringbedriften Matspecialen på Bryn i Oslo med sitt svært så internasjonale arbeidsmiljø arbeider med å bli miljøsertifisert, der blant annet panteordningen er ett av virkemidlene.

Positivt mottatt

Matspecialens spesialproduserte plastemballasje er miljøvennlig og har en god returordning. (Foto: Tore Svanes)

– Overgangen til plastfat og panteordningen er positivt mottatt hos våre kunder, sier daglig leder Jan Nielsen i Matspecialen. Gjennom panteordningen sparer firmaet naturen for mange tusen aluminiumsfat i året.

Aluminium er mulig å kildesortere, men mange kaster disse serveringsfatene rett i søpla etter bruk.

Derfor er innføring av plastfat et viktig tiltak for å spare miljøet. Aluminium er også ressurskrevende i produksjon.

Noroos Haidari trives godt i det internasjonale miljøet hos Matspecialen. (Foto: Tore Svanes)

Internasjonal bedrift

Cateringbedriften Matspecialen på Bryn i Oslo har et svært så internasjonalt og interessant arbeidsmiljø. 35 ansatte kommer fra sju forskjellige land.

NRK Migrapolis laget denne saken tidligere i år:

Bedrift i vekst

Matspecialen er i vekst, og har det siste året tatt over flere cateringbedrifter på Østlandet. Bedriften skiller seg også ut ved at de har leveranser av fersk mat 365 dager i året, og at de har eget konditori, som nå er i ferd med å bli utvidet slik at det blir dobbelt så stort.

Les mer om Matspecialen på deres hjemmeside

Du kan lese mer om Matspecialen i Horeca

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS