Widerøe

Widerøe åpner fire nye ruter

1. juni går startskuddet for de første rutene Widerøe overtar fra SAS på Vestlandet. Det er rutene mellom Stavanger-Kristiansund, Stavanger- Kristiansand og en rundtur mellom Kristiansand og Bergen som er først ut. Bergen-Molde åpner 28. juni.

Publisert

Widerøe åpner fire ny ruter i Norge. (Foto: Widerøe)

I løpet av høsten starter selskapet resten av produksjonen mellom Bergen-Kristiansand, og i tillegg åpner rutene Bergen-Kristiansund og Bergen-Haugesund.

380 avganger daglig

Widerøe vil ha alle de seks nye rutene fullt integrert i sitt ruteprogram i løpet av november. Rutene skal flys med Dash 8 300 med plass til 50 passasjerer og med selskapets fabrikknye Dash 8 Q400 med plass til 78 passasjerer.

- Det er med stor stolthet vi åpner nye ruter fra Bergen og Stavanger til Kristiansund, Kristiansand, Molde og Haugesund, sier administrerende direktør Lars Kobberstad. Med disse nye destinasjonene vil vi trafikkere 47 flyplasser i inn- og utlandet og har ca 380 avganger hver dag.

Langsiktig strategi

Overføringen av flyrutene på Vestlandet fra SAS til Widerøe er en del av langsiktig strategi hvor også SAS-konsernet forbedrer sitt resultat som følge av stordriftsfordeler og færre flytyper i flyparken forteller Kobberstad. Flytilbudet til kundene blir minst like godt, og i mange tilfeller bedre med Widerøes ruteopplegg, lover Kobberstad.

Widerøe flyr stadig mer med verdens mest avanserte turboprop, den nye generasjonen Dash8- Q400.

– Dette er et raskt, støysvakt og drivstoffgjerrig fly som passer ypperlig på flere av de gamle Fokker 50-rutene, sier Kobberstad.

Punktlig

- Med 380 avganger hver dag, er vi stolte av å være Nord-Europas mest punktlige flyselskap. Vi er veldig stolte over å ha blitt kåret til det flyselskapet i Norge som er best likt i 2009. Vi lover å gjøre alt vi kan for at du skal trives når du flyr med oss i fremtiden også, sier Kobberstad.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS