Coca-Cola logo

Coca-Cola bytter navn i Norge

Ved årsskiftet endret Coca-Cola Drikker AS navn i Norge. Det nye navnet er Coca-Cola Enterprises Norge AS. Navneendringen er en følge av at Coca-Cola Enterprises kjøpte Coca-Cola Drikker av The Coca-Cola Company i oktober i fjor. For Coca-Cola Enterprises Norge innebærer kjøpet og navneendringen at selskapet nå inngår i et stort internasjonalt konsern som er den viktigste tapperipartneren til The Coca-Cola Company i Vest-Europa.

Publisert

– Virksomheten vår kommer til å fortsette å vokse og utvikle seg. Dette er gode nyheter for våre medarbeidere, kunder, forbrukere og partnere, uttalte Leif Atle Viken, administrerende direktør for Coca-Cola Enterprises Norge, ved overtagelsen.

Leif Atle Viken, administrerende direktør for Coca-Cola Enterprises Norge.

De siste årene har selskapet gjennomført vellykkede nylanseringer i det norske markedet, forbedret bærekraften og hevet kompetansenivået hos medarbeiderne.

Tapperiansvar for Vest-Europa

Coca-Cola Enterprises er den viktigste strategiske tapperipartneren til The Coca-Cola Company i Vest-Europa, og den tredje største uavhengige tapperipartneren globalt.

I dag har selskapet tapperiansvar for Frankrike, Belgia, Nederland, Luxembourg, Monaco, England, Norge og Sverige. Coca-Cola Enterprises arbeider kontinuerlig for å kombinere sitt internasjonale fokus, med å være en ansvarlig lokal arbeidsgiver og ressurs for samfunnet.

Coca-Cola

Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA. I 1895 fantes drikken i alle statene i USA, og ved århundreskiftet kom Coca-Cola til Europa.

I Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926.

Siden 1997/98 har Coca-Cola Enterprises Norge AS hatt ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres, i tillegg til Coca-Cola, også Coca-Cola light, Coca-Cola zero, Fanta, Sprite, Urge, TAB X-tra, Bonaqua, Powerade, Mer, Nestea, Minute Maid, Burn,Kuli og CHAQWA.

Coca-Cola Drikker As leverte 301,5 millioner liter alkoholfrie drikkevarer i det norske markedet i 2009.

Pressemelding/NTBinfo

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS