ThereseØstervoldWorldClass

Japansk seier, men Østervold imponerte

Norske Therese Østervold imponerte både dommere og publikum i finalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class 2011 søndag kveld 17. juli, men seieren gikk til Manabu Ohtake fra Tower’s bar i Japan. Ohtake slo 33 andre finalister i den globale finalen i New Delhi og kan dermed smykke seg med tittelen Bartender of the Year 2011.

Publisert

Therese Østervold i aksjon.

For 11 måneder siden kjempet hele 10 000 bartendere fra noen av verdens mest etablerte og prestisjefylte barer om å bli årets bartender. Etter flere delfinaler var til slutt 34 bartendere samlet i den globale finalen i New Dehli i India for å avgjøre hvem som skulle stikke av med den gjeve tittelen.

Deriblant også norske Therese Østervold fra Café Contra Bar i Bergen.

Diageos Reserve-portefølje

Med utgangspunkt i Diageos Reserve-portefølje skulle deltakerne vise frem sine kreative sider, ferdigheter og kunnskap innen bartenderyrket. De ulike delmomentene i konkurransen hadde temaene; kombinasjon med asiatisk-inspirert mat, klassisk og vintage drinker med en twist, kvinnelig inspirert cocktail og Gentleman’s drink.

Kreativitet

Bartenderkonkurransen World Class handler vel så mye om kunsten å skape fantastiske drinker som å vise forståelse for råvarer og å presentere drinkene på en kreativ og inspirerende måte.

Under finalen i New Dehli fikk de 34 bartenderne vise sine ferdigheter for noen av de høyest aktede navn i bransjen som Dale DeGroff, Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Gary Regan, Hidetsugu Ueno og Daniel Estremadoyro.

Therese Østervold imponerte i finalen i India, men det ble til slutt japansk seier.

Stolt vinner

På slutten av kvelden ble det klart at japanske Manabu Ohtake gikk av dem seieren. Han kommer i løpet av det neste året til å være representant for Diageo Reserve verden over og får blant annet utgi sin egen drinkbok.

Norges representant, Therese Østervold, imponerte både dommere og publikum med sine flotte drinker, men måtte dessverre reise hjem uten noen ny tittel i bagasjen.

Om seieren sier Manabu Ohtake:

– Det er en ære å vinne den mest prestisjefylte utmerkelsen i bransjen og å bli berømmet av guruer som Salvatore Calabrese, Dale DeGroff og Hidetsugu Ueno. Jeg ser med spenning frem mot det kommende året med egen boklansering og å reise rundt i verden med Diageo Reserve for å inspirere og lokke nye talenter til yrket.

World Class dommer Dale DeGroff kommenterer seieren slik:

– Konkurransen tester alle aspekter av bartenderyrket. For å nå helt til topps må du være kreativ, ha presisjon og karisma, og ha en medfødt evne til å ha god kontakt med kunden. Hvert år inspireres jeg av dommerne og deltakerne her som våger å tøye grensene og heve drinkinnovasjonen til et nytt nivå og skape nye globale trender. Dagens bartendere er pionerer for en ny gullalder.

World Class

Bartenderkonkurransen og opplæringen ble startet av Diageo Reserve – premiumsegmentet hos Diageo – i 2008.

Konkurransen ønsker å spre kunnskap, og å inspirere bartendere over hele verden til å skape nye spennende cocktails, og å tilby eksepsjonell service til sine kunder.

Hittil har cirka 15 000 bartendere blitt opplært gjennom konkurransen. Mer enn 39 land deltar og antallet deltakere varierer avhengig av landets størrelse. World Class er en av de største og mest prestisjefylte bartenderkonkurransene i verden og deltakerne, som konkurrerer i flere kategorier, bedømmes av noen av verdens mest respekterte bartender-guruer.

Les mer om World Class her

Se bilder fra konkurransen her

"
Powered by Labrador CMS