Rune Feltman Via Travel nett

Videokonferanser erstatter kke forretningsreisene

Åtte av ti har tilgang på utstyr til videokonferanser på jobben, men de bruker det lite og reiser tilnærmet som før, viser undersøkelse fra VIA Travel.

Publisert

3600 forretningsreisende har svart på undersøkelsen, som forteller at videokonferanser i liten grad har erstattet forretningsreisene. Beskjedne 4,9 prosent svarer at videokonferanser har redusert behovet for forretningsreiser i meget stor grad og kun 5,7 prosent tror det vil redusere behovet de neste to årene.

Rune Feltman i Via Travel.

- Overraskende resultat

- Det overrasket oss at faktisk så mange som åtte av ti har tilgang på videokonferanseutstyr, sier adm. direktør i VIA Travel Norge, Rune Feltman.

Og vi finner det også overraskende at såpass få mener videokonferanser har erstattet eller vil erstatte behovet for forretningsreiser.

- De som spådde at videokonferanser ville redusere det mer sosiale behovet for å møtes ansikt til ansikt, har så langt ikke fått rett, fortsetter Feltman.

Ingen forskjell mellom generasjonene

Undersøkelsen viser også at det ikke er noen forskjell mellom generasjonene når det gjelder forventningen til hvordan videokonferanser vil påvirke reisebehovet.

- Mange er sikkert overrasket over at de unge forventer å reise like mye i jobben som de eldre. Men, vi skal huske at dette er jo en generasjon som allerede har reist mye og som stadig søker nye opplevelser; også når de er på forretningsreise, sier Rune Feltman.

VIA Travel tilbyr også videokonferanser

Videokonferanser er et viktig supplement til telefonmøter og reiseaktivitet, og med stadig bedre tekniske løsninger for videokonferanser, forventes bruken å øke.

- Vår jobb er å støtte opp under kundenes behov for å møtes i deres forretningsvirksomhet. Derfor er også koordinering av videokonferansetjenester noe vi kan tilby og koordinere i samarbeid med våre kunder, og som vi opplever enkelte kunder i stadig større grad etterspør, avslutter Rune Feltman i VIA Travel.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS