QualityHafjell
QualityHafjell

Premiesamling til Quality Hotel & Resort Hafjell

Ole Stenen er har vunnet 50-kilometeren på ski både i VM og Holmenkollen i tillegg til en rekke andre VM- og OL-medaljer. Nå hedres han med en egen utstilling på Quality Hotel & Resort Hafjell.

Publisert

Quality Hotel & Resort Hafjell.

Ole Stenen vant flere OL- og VM-medaljer i langrenn og kombinert på 1920- og 1930-tallet. Stenen er født på Øyer/Hafjell, og premiesamlingen har i flere år stått utstilt i kommunehuset. Nå blir den flyttet til Quality Hotel & Resort Hafjell – slik at enda flere kan se den.

Skihistorie

Hotelldirektør Richard Paulsen.

I følge hotelldirektør Richard Paulsen er dette en stor ære, og ikke minst er det en unik samling fra en mann som har deltatt i flere OL og VM.

– Han har skapt skihistorie for bygda, og da er det ekstra hyggelig og få vise våre hotellgjester denne skihistorien. Fra før har også Ole Stenen en konferansesal på hotellet oppkalt etter seg, opplyser Paulsen.

Ole Stenen sammen med mer kjente Johan Grøttumsbråten.

Til bygdas storstue

Ordfører Mari Botterud i Øyer kommune er svært positiv til at flere nå skal få se denne flotte premiesamlingen. Hotellet

– Hotellet er en storstue både for hotellgjester og for oss som bor i området, så det blir helt klart et riktig sted for denne flotte samlingen, sier Botterud.

Barnebarna til Ole Stenen har fått tilbud om å stå for den offisielle åpningen i januar måned.

Ole Stenen

Norsk skiløper fra Øyer IL

Verdensmester på 50 km i 1931, OL-sølv i kombinert i 1932, VM-sølv i 1929 og fjerdeplass i VM 1934.

Deltok i OL 1928 på det seirende norske laget i militært patruljeløp på ski (demonstrasjonsøvelse).

Norgesmester i kombinert i 1928 og 1931 og på 30 km langrenn i 1929.

Vant 50 km i Holmenkollen i 1931 og tildelt Holmenkollmedaljen samme år.

Tre kongepokaler.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS