ServitørRambergTjelta th
ServitørRambergTjelta th

Norgescup åpen for alle

Førstkommende helg, 10. til 12. februar, samles kokke- og servitørlærlinger fra hele landet til Norgescup i Stavanger for 25. gang. Arrangementet er et årlig treff for de unge; et sted å vise seg fram, men også et viktig sted å lære, og å knytte kontakter for den videre karrieren.

Publisert

Marius Tjelta (t.h) og Henrik Ramberg fra Statholdergaarden vant Nordisk Mesterskap for servitørlærlinger i 2011. (Arkivfoto)

Lagene som konkurrerer, blir sendt hit av sine lokale laug. I år skal om lag 20 lag delta.Les også: Credo-lærlinger vant Norgescup i 2011

Viktig for rekrutteringen

”Arrangøren, Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) og Stavanger-lauget, ønsker at alle norske, ambisiøse kokkespirer skal melde seg på. Norgescup og all oppmerksomhet rundt arrangement og konkurransen bidrar i det viktige holdningsarbeidet og viktig rekruttering til faget”, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

" I pressemeldingen videre heter det:’Kokkemesterlauget i Telemark ønsker ikke å være representert med sitt lag i år, fordi det ble uplassert i Østlandsmesterskapet. Lauget har i sine retningslinjer at laget deres må komme på pallen for å bli delegert til cupen. Det har nylig vært medieoppslag om unge, lokale kokkelærlinger som ønsket seg til Norgescup, men som ble avvist på grunn av de gjeldende retningslinjene. NKL sentralt har imidlertid ikke slike begrensninger. I en tid med relativt liten søkning til faget er det mer enn ønskelig at alle unge kokkelærlinger som vil opp og fram faglig, melder seg til konkurranse. Selv de som i utgangspunktet ikke regnes som medaljekandidater, vil ha mye å hente for videre karriere”.

Les også: Ilter kokkekamp om NM-deltakelse i Telemark

Lærlinger

Norgescup er et mesterskap for lærlinger innen kokk- og servitørfag. Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i finalerundene.

23 laug kan stille med lag til Norgescup. Laug som har mer enn 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. Hvert lag består av to personer pluss lagleder.

Cupen ble først arrangert i 1989. Med unntak av i 1990 er samtlige finalerunder blitt avholdt i Stavanger. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen.

Vinnerne kvalifiseres automatisk til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger.

Les også: Seier i Nordisk Mesterskap for servitørlærlingene fra Statholdergaarden

Les mer på Norgescups offisielle nettsider her

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS