TineHistoriske2

Avtale med historisk sus

TINE og De Historiske Hotell & Spisesteder er inngått en avtale som medfører at Tine blir totalleverandør av faste og flytende meieriprodukter til De Historiske. Samtidig gikk også startskuddet for et nytt kompaniskap der norsk matkultur og skreddersydd distribusjon står i høysetet.

Publisert

Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i De Historiske Hotell og Spisesteder og Kenneth Myklebust i TINE Salg Storhusholdning.

Hotell- og restaurantgruppen De Historiske Hotell & Spisesteder består av 42 ærverdige hoteller og 19 spisesteder over hele Norge, som blant annet Hotell Union Øye på Sunnmøre, Engø Gård på Tjøme og Statholdergaarden i Oslo.

Medlemmene i gruppen har et særlig bevisst forhold til vertskapsrollen, og historiefortelling skal danne rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.

Meierisamvirket TINE har drevet matproduksjon i Norge i over 130 år. I dag leverer TINE mer enn 1300 artikkelvarianter til 25 000 leveringssteder i Norge.

Skreddersy distribusjon

Det er flere grunner til at De Historiske nå ønsker at melk, ost og Salma skal leveres i TINE-biler.

– For det første, har TINE både kapasiteten og viljen som skal til for å skreddersy distribusjonen til våre restauranter og hoteller. Fordi mange av våre steder ligger utenfor allfarvei, er det ofte vanskelig å finne gode, tilpassede leveringsordninger. Her skal TINE nå hjelpe oss, forklarer Nils Henrik Geitle, administrerende direktør i De Historiske Hotell & Spisesteder.

– For det andre, har både TINE og De Historiske en sterk forankring i norske og lokale mattradisjoner, og et ønske om å utvikle norsk matkultur videre. Dette er viktig for oss fordi et måltid hos oss skal representere noe særnorsk, men gjerne med en ny vri, påpeker Geitle.

På felles jakt etter de ypperste norske matopplevelsene vil både TINE og De Historiske stille med toppet lag. En egen matfaglig gruppe der De Historiskes stjernekokker møter TINEs nytenkende fagmiljø, har allerede blitt etablert.

Det lille ekstra

Terje Døsrønningen, direktør for TINE Salg Storhusholdning, tror dette samarbeidet vil lede til nye TINE-produkter som kan gi det lille ekstra til norske storkjøkken.

– Vi kombinerer TINEs solide fagkunnskap med den unike kulinariske teften og lokale tilhørigheten som sitter i kjøkkenveggene hos De Historiske. Dette åpner døren for særegne kvalitetsprodukter, spesielt innenfor såkalt «fine dining», sier Døsrønningen.

Geitle er ikke i tvil om at denne typen samarbeid vil bidra til at både De Historiske og TINE vil utmerke seg.

– Når vi for eksempel kan tilby en unik, langtidsmodnet Jarlsberg til våre gjester, plasseres både vi og TINE i en særklasse. TINE blir leverandøren som tilfredsstiller selv de mest kravstore kjøkken, mens våre restauranter blir stedet du får den helt spesielle norske matopplevelsen.

Åpen toveis kommunikasjon

Geitle og Døsrønningen mener nøkkelen til felles suksess ligger i åpen, toveis kommunikasjon.

– Det skal være naturlig å plukke opp telefonen å ringe hverandre, enten det gjelder morgendagens melkeleveranse eller en idé til et nytt konsept, sier de.

En annen suksessfaktor er kundefokus i alle ledd, mener Geitle. - Vi i De Historiske ønsker å tilby våre gjester en unik norsk matopplevelse og -historie, TINE ønsker å gjøre dette mulig for oss, spesifiserer han.

– Vårt mål er at dette samarbeidet skal gi dem som setter seg til bords hos De Historiske noe ekstra, at det skal bidra til å gjøre et måltid der enda mer spesielt. Da er vi fornøyd, konkluderer Døsrønningen.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS