HolmedalKantineserviceBanner
HolmedalKantineserviceBanner

Satser stort på kantinemat

Skandinavisk Mat Invest slår seg sammen med Stavanger-aktøren Wilberg. Nå skal det satses videre på høykvalitets kantinemat i hovedstaden. I fjor slo Skandinavisk Mat Invest (SMI) seg sammen med Holmedals Kantineservice. Med Wilberg med på laget, tar selskapet sikte på å bli en av landets ledende leverandører av ferdig tilberedt kvalitetsmat.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Holmedals Kantineservice

SMI ble startet etter et initiativ fra investerings- og rådgivingsselskapet Holmen Industri Partners, som også vil være aktive i den videre utviklingen av selskapet.

Næringslivets viktigste ingrediens

Det er en sterk vekst i etterspørselen etter skreddersydd kantinedrift. Etterspørselen etter frukt og grønt har lenge vært der. Nå satser næringslivet på helstøpte kantinekonsepter med lunsjopplevelser av høyeste kvalitet. Det er dette markedet SMI nå ønsker å posisjonere seg i.

– Med ernæringsmessig riktig og spennende mat tror jeg man tar et langt steg mot å styrke både produktivitet og arbeidsmiljø. Med denne sammenslåingen viser vi alvor med vår ambisjon om å levere næringslivets viktigste ingrediens, sier styreleder i SMI Pål Asplin.

– Gode lunsjopplevelser

Wilberg har vært en sterk merkevare på kvalitetsmat siden 1972, og har de siste årene etablert seg som en ledende leverandør av kantinedrift i Stavanger.

Selskapet omsetter for om lag 230 millioner kroner, og teller i dag over 200 medarbeidere. Totalt drifter Wilberg 50 kantiner, og serverer lunsj til 15 000 mennesker hver dag. Gjennom store eierandeler i SMI, sikrer Wilberg-familien at tradisjonen bringes videre. Howard Wilberg blir ny administrerende direktør i SMI.

– Wilberg-konseptet skal ikke endres. I SMI skal vi fortsette den gode tradisjonen med skreddersøm og gode lunsjopplevelser, sier Howard Wilberg.

Søkelys på kvalitet

Totalmarkedet for kantinedrift i Norge er anslått til sju milliarder kroner, og gjennomsnittskantinen omsetter for om lag 2,1 millioner kroner årlig. SMI er etablert for å utnytte mulighetene gjennom produksjonstilpasning, konsolidering og mer effektiv drift i kantinemarkedet.

– Det dreier seg om å gripe mulighetene i et spennende vekstmarked, som i stadig større grad etterspør kvalitetsmat. Med både Holmedal- og Wilberg-familiene med på laget har vi alle forutsetninger for å levere kvalitet, avslutter Asplin.

SMI avventer nå endelig godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Wilberg skal etter planen drives under sitt gamle navn som et heleid datterselskap av SMI. Som et ledd i satsingen vil det opprettes et eget AS som skal hete Wilberg Oslo AS. Lars Furu, tidligere administrerende direktør i Sodexo og Peppes Pizza, vil tiltre som daglig leder for Wilberg i Oslo.

Skandinavisk Mat Invest AS (SMI)

Matkonseptaktøren Skandinavisk Mat Invest (SMI) ble formelt stiftet i 2010, og tilbyr ferdig tilberedt kvalitetsmat til bedrifter og privatmarkedet gjennom merkevarene Holmedals, Wilberg og Spice. En gruppe investorer med industriell og finansiell bakgrunn står bak selskapet. De største eierne er foruten Grieg-gruppen, Holmedal Finans og selskaper eid av Wilberg-familien. SMI vil etter sammenslåingen ha en egenkapital på 100 millioner kroner, og med en omsetning på 350 millioner kroner er det tilrettelagt for en sterk ekspansjon fremover.

Wilberg AS

Wilberg AS er en ledende aktør innenfor kantinedrift i Stavanger med over 200 medarbeidere. Firmaet har kontrakter som forvalter drift for selskaper som Statoil, Seabrokers, Oljedirektoratet, Nordea, SR Bank, Halliburton og Lærdal. I tillegg har selskapet inngått avtale om drift av to lokale gigantprosjekter som skal åpne høsten 2012, nye Stavanger Konserthus og DnB Arena (Oilers). Wilberg AS omsetter for om lag 230 millioner kroner, og vil drives som et heleid datterselskap av SMI.

Holmedals Kantineservice AS

Holmedals Kantineservice ble startet i 1988 av Oddvar Holmedal, og holder til i Sandsligården i Bergen. Selskapet omsetter for 80 millioner kroner i kantine- og cateringmarkedet, og har kontrakter med bl.a. Statoil, DnB, TV2, Brann Stadion og Odfjell. Totalt drifter selskapet over 30 kantiner. Siden oppstarten i 1988 har høy kvalitet, god service og førsteklasses råvarer vært selskapets varemerke. Holmedals Kantineservice ble en del av SMI våren 2011.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS