ValmsnesGård3
ValmsnesGård3

Gourmet ved Osensjøen

For to år siden flyttet samboerparet Julie Dahl og Jonas Ruud-Lund til Valmsnes gård i Hedmark. Der har de nå skapt et lite gourmetsted, en gårdsbutikk og et idyllisk overnattingssted ved Osensjøen i Åmot i Østerdalen.

Publisert

Valmsnes Gård med gjestehuset til venstre i bildet. (Foto: Valmsnes Gård)

I 2010 tok de med seg sønnen Sebastian og forlot Oslo for å skape sin egen arbeidsplass langt vekk fra byens hektiske liv. Julie tar seg av gårdsbutikken, mens Jonas tar seg av kokkeleringen.

Han er utdannet kokk, gikk læretiden sin hos Bent Stiansen på Statholdergaarden. Han har også arbeidet på Bølgen og Moi og Klosteret restaurant i Oslo.

En spesiell matopplevelse

Jonas Ruud Lund er utdannet kokk, og gikk læretiden sin hos Bent Stiansen på Statholdergaarden. (Foto: Valmsnes Gård)

– Et år har gått siden vi startet opp med servering, gårdsbutikk og kafé. Alle gjestene skal få en spesiell matopplevelse, gjerne med grønnsaker fra egen hage og andre kortreiste råvarer. Gården ligger i idylliske omgivelser og skaper en flott ramme rundt forskjellige arrangementer, sier Julie Dahl.

Indrefilet av okse, blomkålkrem, sommercrudite og rødvin -og soyareduksjon. (Foto: Valmsnes Gård)

– Denne sommeren har vært fantastisk. Vi trodde aldri at det skulle bli så full fart så raskt. Vi har hatt selskaper eller levert catering hver eneste helg. Vi har også hatt konserter her. Det vi er ekstra glade for er at lokalbefolkningen ”bruker” oss i tillegg til gjester fra Oslo-området og andre deler av Hedmark, sier hun.

Hun tror mye av suksessen skyldes at Ruud-Lund skreddersyr menyer etter kundens ønsker – både når det gjelder råvarer og pris.

Historien bak

Valmsnes Gård på vinteren. (Foto: Valmsnes Gård)

Valmsnes gård ble i tidligere tider omtalt som Vesterkjærnet. Kirkebøker viser at det har vært fastboende på Valmsnes siden tidlig på 1700-tallet. Skogbruk og fløting av tømmer var en viktig næringskilde for de som bodde på gården. Og tilgangen til Osensjøen ga muligheter for fiske og ferdsel via sjøveien. I mange år huset gården damvokteren som hadde ansvar for tilsyn og drift av Osenreguleringen.

I 2008 kjøpte Julies mor Anne gården av G.L.B-Glommen og Laagen Brukseierforening, som hadde eid gården i mange år.

Gjestehuset. (Foto: Valmsnes Gård)

Mindre konferanser og grupper

Valmsnes Gård tar imot grupper på inntil 30 personer for møter, kurs, selskaper, konferanser. De ønsker også jaktlag velkommen. Med beliggenhet like ved Åmot, Trysil og Rendalens villmark ligger det meste til rette.

Du kan leie rom for overnatting, med eller uten måltider.Gårdens hovedhus er på 240 kvadratmeter og har sju soverom med i alt 24 sengeplasser.

Les mer om Valmsnes Gård på deres hjemmeside

Du finner også Valmsnes Gård på Facebook

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS