Ove Bromseth8
Ove Bromseth8

Meyergården bygger ut

Rica Meyergården Hotel er Mo i Ranas flaggskip. Nå skal hotellet bygges ut med 104 nye rom, tilknyttet det nye prosjektet MoSpektrum, vegg-i-vegg med hotellet. – Vi går i gang med arbeidet ved årsskiftet, og nyhotellet skal stå ferdig våren 2014, opplyser hotelldirektør Ove Bromseth. Det er lokalene, som i dag blant annet huser en nattklubb nordvest for hotellet, som skal rives.

Publisert

Ove Bromseth. (Foto: Morten Holt)

Foruten nye hotellrom, blir den nye delen blant annet fylt med nye kurs- og konferanselokaler, som skal gi rom for 800 personer til bankett/middag. Totalt investeres det over 100 millioner kroner i MoSpektrum.

Busslast på busslast

Slik blir Mo Spektrum. Dagens Rica Meyergården i bakgrunnen.

Og det er behov for romutvidelse, spesielt på sommerstid. Da er hotellet ofte stappfullt – på grunn av stor pågang av utenlandske turistbusser, enten på vei til eller fra Nordkapp. Samtidig er en storflyplass i Rana på trappene (se egen sak), noe som vil bety utvidet marked for kurs- og konferanser.

– Mo i Rana ligger slik til at det er et egnet stoppested på ferden nord- eller sørover. Bussene har en etappe på E6 fra Narvik til Mo i Rana, og en fra Mo i Rana til Trondheim. Samtidig er Mo også et knutepunkt med tanke på E12 mot Tärnaby og Umeå i Sverige, forteller hotelldirektør Ove Bromseth.

…men det blir færre busser

Rica Meyergården er Mo i Ranas største hotell.

I år stoppet den første bussen utenfor hotellet 16. mai, og før sommersesongen var omme hadde over 600 busser fullastet med overnattingsgjester vært innom det tradisjonsrike hotellet. Da er det også godt å ha sesonghotellet Fjordgården disponibelt i nærheten for å avlaste pågangen.

– Men vi ser en trend; busstrafikken går faktisk ned. Vi ser en markant nedgang i besøkende fra blant annet Italia og Spania i år. Vi tror derfor det er viktig å satse mer på kurs og konferanse, og nye Mo Spektrum skal bidra til at vi skal erobre nye markeder, sier hotelldirektøren.

Viktig ”skuldersesong”

– På sommeren utgjør den aller største delen av våre gjester utlendinger, og spesielt fra Tyskland og Benelux-landene. Men i ”skuldersesongene” på våren og høsten er også norske og svenske lag og foreninger viktig for oss. Vi blir brukt aktivt, og dette utgjør i dag om lag 18 prosent av den totale årlige omsetningen. I fremtiden ser vi det som viktig å opprettholde trykket på hotellet også utenfor sommersesongen, forklarer Bromseth.

Trønderen har vært i Rica-systemet siden 1983, og har ledet hotellet i Mo i Rana siden 1995. Der har han opplevd at omsetningen på hotellet har økt med 20 millioner kroner i perioden.

Les mye mer om Meyergården i den siste magasinutgaven av Horeca (nummer 6 2012), som hadde utgivelse i begynnelsen av oktober.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS