TanumStrand RogerKristianAdolfsen StåleAndersen

Norsk hotellsuksess i Sverige

Åtte måneder etter åpningen av ny hotellfløy på TanumStrand ved Grebbestad har hotellet i den svenske skjærgården slått alle rekorder. TanumStrand eies av de norske brødrene Roger og Kristian Adolfsen fra Andenes i Nordland, som blant annet også eier Norlandia-kjeden, og eierne har nå store planer for fortsatt ekspansjon.

Publisert

Roger og Kristian Adolfsen. (Foto: Ståle Andersen)

Hotellet har gjennomgått omfattende utbygging og oppussing, og gjenåpnet i februar tidligere i år med 88 nye rom, utvidet gjestehavn, ny servicedel for gjestehavnen, nytt dykkesenter og nyoppussede hytter.

Med dette ble TanumStrand et av den svenske vestkystens største hotell og konferansesenter, med nesten 1100 sengeplasser og kapasitet for inntil 800 kursdeltakere.

Kraftig økning for de norske eierne

TanumStrand sett fra lufta. (Foto: TanumStrand)

Den helhjertede satsingen har ført til en kraftig økning for de norske eierne. Hotellet har nå lagt en eventyrlig sommersesong bak seg med en økning i omsetningen på rundt 20 prosent. Hotellets restaurant har slått alle rekorder, og i juli og august opplevde hotellet en fordobling av antall belagte rom sammenlignet med fjoråret.

– Vi er strålende fornøyde med sommerens resultater. Det har bevist at satsingen fra våre norske eiere var helt riktig, sier markedssjef for TanumStrand, Maria Jarenfors.

Har store planer for ekspandering

De norske brødrene har investert rundt 300 millioner i hotellanlegget siden de kjøpte stedet for 15 år siden. Og planer for videre ekspandering er godt i gang.

Svensknorsk suksess på TanumStrand. (Illustrasjonsfoto: TanumStrand)

– Vi har i løpet av de siste årene kjøpt store tomteområder i Grebbestad, og ønsker å utvikle området mellom Tanumstrand og Grebbestad. I dag eier vi 160 mål med jordbruksområder som bare venter på å bli bygget ut. Slike utbyggingsprosesser tar tid, men vi har levert et planforslag, og forhåpentligvis kan vi starte utvikling av de første tomtene allerede til våren neste år. Om fem til ti år er målet å ha mellom 300 og 350 nye boenheter, forteller Adolfsen-brødrene.

Nordmenn inntar den svenske skjærgården

De forteller at de kun har blitt møtt med positive holdninger i lokalområdet. Fordommer mot nordmenn som inntar den svenske skjærgården har de ikke støtt på.

­– Vi har hatt en tett og god dialog med Tanum kommune hele veien. Samarbeidet har kun vært positivt.

TanumStrand ble oppført i 1987 og har siden den gang vært en institusjon i populære Grebbestad på den svenske vestkysten. Hotellet ligger ved bryggen og vender ut mot den vakre skjærgården, som på folkemunne gjerne kalles «bestkysten».

Med utbedring av veinettet mellom Norge og Sverige tar det i dag i underkant av to timer fra Oslo til den svensk skjærgårdsperlen.

TanumStrand

TanumStrand ligger like ved Grebbestad i Bohuslän i Sverige.

Stedet har 262 boenheter, derav 165 hotellrom og 97 hytter. Til sammen er det 1099 sengeplasser.

Som kurs- og konferansehotell har hotellet kapasitet for inntil 800 deltakere.

Hotellet har innendørs badeland, og gjestehavnen tilbyr 250 båtplasser.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS