Det Norske Måltid - logo

54 matprodukter videre i Det norske måltid

Over 130 matprodukter ble meldt på i årets Det norske måltid, og nå har en smaksjury smakt, luktet og testet seg gjennom alle sammen. 54 av produkter går videre til neste vurdering under Matstreif i Oslo 12. og 13. september. Region Vestpå dominerer med hele 28 produkter videre, altså over halvparten av produktene som fortsatt henger med i Det norske måltid.

Publisert

– Vi er overveldet over responsen og det har vært både spennende og utfordrende å finne frem til disse 54 som går videre i konkurransen, sier prosjektleder Sigve Skretting.

Mobilisering over hele landet

Det norske måltid mobiliserte kraftig for å få frem produkter fra hele landet.

Oversikten viser nå at region Vestpå dominerer med 28 produkter som går videre. Sørpå har 14 produkter mens Midti har 8, Østpå 3 og Nordpå 1. En svært kompetent smaksjury gjorde første siling.

Juryen var leder på Gastronomisk Institutt, Tommy Raanti, Ryfylkekokken Frode Selvaag, Guro Rognså, PhD-kandidat Måltidets Hus, oldermann i Kokkenes Mesterlaug Rogaland, Anita Løyning og Eirik Thomsen, kokk på det norske kokkelandslaget.

Årets kategorier

Målet med konkurransen er å øke etterspørselen etter norsk mat og drikke, skape stolthet over norske råvarer og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.

Antall nominerte i årets kategorier er:

  • Årets meieriprodukt – naturelle og bearbeidet – 9 produkter
  • Årets det grønne – naturelle – 7 produkter
  • Årets det grønne – bearbeidet – 8 produkter
  • Årets kjøtt – naturelle – 5 produkter
  • Årets kjøtt – bearbeidet – 6 produkter
  • Årets sjømat – oppdrett naturelle – 4 produkter
  • Årets sjømat – bearbeidet – 9 produkter
  • Årets godbit – åpen kategori – 6 produkter

Se listen over dem som har gått videre i Det norske måltid her

Påmeldte råvarer, bearbeidet og naturelle, skal være til salgs for vanlig forbruker, enten i egen region eller gjennom gardsmatutsalg, butikk og nettbutikker.

– Det er også flott å se at alle regionene er representert. Vi viser vei til det norske matfatet. Det ersåmange dyktige produsenter som lager kvalitetsprodukter og vi er stolt av å kunne vise dem frem, sier Skretting.

Finalen i Det norske måltid blir under en stor matgalla, Årets Måltid, i Stavanger i januar 2015.

Les mer på Ipaxmat.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS