New York Cab - foto Peppes Oslo

Kjør vaskeekte New York-drosje i Norge

Nå kan du bli hentet av en ekte New York-drosje og kjørt til det amerikanske pizza-stedet Peppes i din egen by. – Vi har hentet tre originale New York-drosjer som normalt går i trafikk på Manhattan, Bronx og Harlem, sier Thomas Grotle i Peppes Pizza.

Publisert

I disse dager kan du kjøre en ekte New York-taxi i Norge. (Foto: Peppes)

Taxi-sjåførene Gary Rosen, David Graves og Julious Boone har til sammen kjørt mer enn 40 år opp og ned Manhattan i kanskje de mest ikoniske bilene i verden: De gule New York-drosjene. I høst får 15 norske tettsteder besøk av sjåførene og bilene.

– Dette er et lite stykke New York i Norge. Vi ønsker å gjøre stas på kundene våre, sier Thomas Grotle. Drosjene begynner ferden i Oslo den 23. august og avslutter Norges-turneen 5. september i Tromsø.

Kåret til den beste utenfor USA

Den amerikanske TV-stasjonen Fox News kåret tidligere i år Peppes Pizza til den femte beste pizza-kjeden utenfor USA.

Peppes feirer dette med ny pizzameny fra New York.

Les om kåringen i Fox News her

Clinton i baksetet

Selv om både trafikken og kjendisene i baksetet kan være lunefulle en lørdags kveld på 5th Avenue, kan det likevel ikke måle seg mot oppdraget de amerikanske drosjesjåførene nå står overfor.

– Glade mennesker, svarer Rosen på spørsmål hva han vet om Norge.

Rosen har blant annet hatt president-datter Chelsea Clinton i baksetet i sin drosje. Sjåfør Julious Boone har utgitt sin egen bok om livet bak rattet i metropolen «New York City taxi Tales». Nå står Norge på menyen.

– Dette blir et eventyr, sier mannen som bor i Harlem og har kjørt drosje i New York siden han var 19 år gammel.

Del av arven til Peppes

Det var Peppes Pizza som introduserte amerikansk pizza for nordmenn. Ekteparet Louis og Anne Jordan emigrerte til Norge og åpnet sin første restaurant på Solli Plass i Oslo helt tilbake i 1970. Etter 44 år i landet ønsker kjeden å vise New Style Pizza.

– Peppes er noe annet i dag enn da Louis og Anne spikret opp menyen, men for oss er det viktig å ta vare på arven som pioneren innen amerikansk pizza i Norge, sier Thomas Grotle.

Bestill din egen taxi på Internett

På nettstedet Newyork.peppes.no kan du bestille din egen drosjetur – med tre venner - for å prøvesmake den nye pizza-linjen fra New York.

På nettstedet kan du også se videointervjuer med de tre New York-sjåførene.

– Vi tror dette blir en morsom happening i vennegjengen å bli hentet av en gul New York-drosje i byen du bor, og ikke minst gleder vi oss til å se alle de fine bildene når et New York-ikon skal rulle gjennom norsk natur, sier Grotle i Peppes Pizza.

Les mer om sjåførene og drosjene på Yellowcab.funkbit.no/drivers/

Peppes Pizza

…er en av Norges største restaurantkjeder, og har 80 restauranter i Norge.

…ble startet i Oslo i 1970 og er markedsleder i hele Skandinavia.

…har totalt 2500 ansatte som selger over fire millioner pizzaer hvert år.

…eies av Norges største serveringskjede, Umoe Restaurant Group.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS