Tommy Myllymaki1

Vekst og optimisme i svensk restaurantnæring

De svenske restaurantenes omsetning steg med 2,9 prosent i juni, sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge tall fra svenske SCB.

Publisert

Den svenske kokken Tommy Myllymäki vant Bocuse d'Or Europe på hjemmebane i Stockholm i mai i år. (Foto: Morten Holt)

– En forklaring på at det selges mer kan være at bransjen har kunnet presse prisene nå når momsen på restaurantmat er den samme som for mat som selges i dagligvarehandelen. Prisstigningen er nemlig klart lavere enn forventet, og det har nok også ført til at flere har råd til å spise på restauranter, sier administrerende direktør for Visita (Svensk besöksnæring) i Sverige, Eva Östling.

"

Administrerende direktør for Visita i Sverige, Eva Östling.

Se tallene fra SCB her

Optimisme i svensk restaurantnæring

Optimismen i restaurantbransjen er fortsatt stor i vår naboland. En klar majoritet av blant restaurantselskapene tror på økt etterspørsel etter deres tjenester på tre måneders sikt, viser Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer for juli 2014.

– Må tenke seg grundig om

Per i dag finnes det mange grunner til å være positiv. Svenske Arbetsförmedlingen viser blant annet til at restaurantene er en av de kommende års store jobbskapere i Sverige.

– Derfor er det viktig at Socialdemokraterna og Vänsterpartiet tenker seg grundig om når det gjelder dobbel moms på restaurantmat og dobbelt arbeidsgiveravgift for unge, mener Östling.

Mangel på kokker

– Selskapene i restaurantbransjen vil fortsette å vokse og skape arbeidsplasser for Sveriges unge, og det vil være dumt å bryte denne utviklingen. Da er det bedre å fokusere på utdannelse og læring. I dag er det stor mangel på kokker i Sverige, sier Östling.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS