Rorburgern1
Rorburgern1

Åpnet «Rorburger’n» i Nusfjord

Lofotprodukt og Nusfjord tar grep, og sørger for at tilreisende får en smak av Lofoten når «Rorburger’n» åpnet i det sagnomsuste fiskeværet Nusfjord i begynnelsen av juli. – Vi har registrert at både fastboende og tilreisende etterlyser mat fra Lofoten når de besøker turiststedene her. Det måtte vi gjøre noe mer, sier salgssjef storhusholdning i Lofotprodukt AS, Andre S. Misund.

Publisert

Rorburgern har åpnet i Nusfjord i Lofoten.

Misund, som til daglig arbeider fra Lofotprodukts distriktskontor i Oslo, og Renate Johansen, kjøkkensjef ved restaurant Karoline i det tradisjonsrike fiskeværet Nusfjord i Lofoten, klekket derfor ut en noe uvanlig idé;

– I Nusfjord hadde de en bod stående som egentlig skulle brukes til å selge is. Vi ble enige om at det måtte være mye bedre å selge noen skikkelig gode fiskeburgere her. På den måten kan turister, som ikke har tid til å innta et større måltid, få et raskt og velsmakende møte med mat fra Lofoten, forteller Misund.

Saken fortsetter under bildet

Kø for å få fiskeburger i Lofoten.

Sunt og kortreist

Nusfjord. (Foto: Morten Holt)

Det tok knappe to uker fra ideen var født, til isboden var transformert til «Rorburger’n», Lofotens unike fiskeburgerutsalg. Og hovedingrediensene, fiskeburgere fra Lofoten, er selvsagt sunne, kortreiste og laget av ekte Lofotinger ved Lofotprodukts fabrikk på Leknes 25 kilometer unna.

- Dette er Lofotens beste burgere, uten tvil! uttalte en engasjert Renate Johansen, da Nusfjords nyeste tilskudd startet serveringen.

Turistene benytter anledningen

Og det tok ikke lang tid fra «Rorburger’n» serverte sin første fiskeburger, til det var kø av både turister og fastboende som ønsket en smak av den spennende menyen.

For det var ikke bare fiskeburgerne som vitnet om lokal tilhørighet. På menyen kan du blant annet velge mellom fiskeburgerne «Steike fin» med røkt laks fra Lofoten, og «Cheezy Cruisin’ Nusfjord» med ost fra Aaland gård.

«Hold i torsken» står selvsagt også på menyen, for anledningen oversatt til «Cuddle with the Cod» for engelsktalende besøkende.

Kan bli gjentakelse

– Det har vært utrolig gøy å arbeide sammen med Renate og resten av gjengen i Nusfjord. De har vist et kjempeengasjement for å kunne tilby sine gjester fiskeburgere fra Lofoten. Vi håper både lofotinger og turister setter pris på tilbudet. Blir dette suksess, holder vi selvsagt åpent også neste sommer, avslutter Andre S. Misund.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS