Tommy Raanti tram experience trikk brussel
Tommy Raanti tram experience trikk brussel

Gastronomisk trikketur med norsk mat i Brussel

Sterlingkveite fra Hjelmeland og porselen fra Figgjo står på bordet når toppkokker fra Gastronomisk Institutt - med kokk Tommy Raanti i spissen, disker opp med norsk mat i Brussel. Gjestene står i kø for å spise på «The Tram Experience».

Publisert

Kokk på GI, Tommy Raanti, sammen med Tone Grindland Gustafsson i Greater Stavanger. (Foto: Rogaland fylkeskommune)

Nylig ble det lansert program for den gastronomiske trikken i Brussel for sesongen 2014/15. Selvsagt er både norske kokker og gode råvarer fra Norge på plass, når trikken rydder plass til norsk meny i mai 2015.

Sterlingkveite med Raanti

– Gastronomisk Institutt i Måltidets Hus har laget menyen med det beste av råvarer som er å få tak i, og hva er mer naturlig enn å bruke Sterlingkveiten fra Hjelmeland, sier kokk Tommy Raanti.

For ham er det naturlig å servere maten på porselen fra Figgjo.

Trikketuren i Brussel er vel hva man trygt kan kalle en uvanlig matopplevelse. I stedet for helt vanlige trikkeseter er det satt inn hvite benker og bord, og elegante oppdekninger laget for gjestene som både spiser og drikker godt når de er heldige å få et bord i «restauranten». Trikken har kjørt med fulle vogner åtte ganger ukentlig siden oppstart i 2012.

Anerkjente kokker ombord

Tommy Raanti i aksjon.

På kjøkkenet står det kokker som til vanlig er i toppsjiktet i sine hjemland, og det er ikke få michelinstjernekokker som har gjestet trikken.

– Jeg får med meg en belgisk kokk som har to stjerner i sin restaurant, sier Tommy Raanti. Dermed er det duket for meget god mat for gjestene og et nyttig bekjentskap for kokken fra Gastronomisk Institutt. Trikken har plass til 34 gjester, og måltidet består av appetittvekkere og tre retter inkludert vin og vann. Prislappen er 69 € eller rundt 600 norske kroner. Trikketuren varer i to timer.

Ringvirkninger av nettverket

– Vår deltakelse i «The Tram Expercience» er kommet som en del av vårt nettverk i de internasjonale matbyene Délice, der Stavanger er medlem, sier prosjektleder Tone Grindland Gustafsson i Greater Stavanger, som administrerer Stavangers medlemskap i det internasjonale Délice-nettverket.

– Dette er et konkret eksempel på hvordan vi får vise frem både flotte råvarer og kokkekompetansen her hjemme, for et stort og variert publikum internasjonalt, understreker Gustafsson. Nettverket mellom matbyene er nyttig for mange i matklyngen i NCE Culinology rundt Måltidets Hus, sier hun.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS