Ingrid Espelid Hovig Gladmat1 nett

Ingrid ble feiret på Gladmat

Hele Norges matmor ble feiret på Gladmatfestivalen i Stavanger av 3000 mennesker og 400 meter bursdagsbord på fredag. Fredag 25. juli arrangerte Gladmatfestivalen det som må være Norges største bursdagsfest. Minst 3000 mennesker feiret 90-årsjubilanten Ingrid Espelid Hovig på Domkirkeplassen i Stavanger.

Publisert

Ingrid Espelid Hovig ble feiret på Gladmat 2014.

Klokka 14.00 fredag ble det duket opp et 12 meter langt kakebord med 72 store kaker og 3000 kopper med kaffe og saft. Bursdagsfestens dekkede bord var til sammen nesten 400 meter langt.

Ingrid Espelid Hovig fylte 90 år 3. juni i år.

Ingen bursdagsfeiring uten sang

Når en ruvende folkemengde sang bursdagssangen til hele Norges matmor, smeltet hjertet til jubilanten:

– Jeg er så rørt over at så mange mennesker har kommet for å gratulere meg med dagen og synge bursdagssang. Gladmat er sommerens høydepunkt for meg. Jeg er veldig glad for at 90-årsdagen min blir feiret akkurat her, sier en smilende Hovig.

En morsom utfordring

De 72 kakene, med og uten gluten, ble levert av Coop. Administrerende direktør i Coop Svein Fanebust tok utfordringen på strak arm da han fikk forespørselen fra Gladmat. Han gleder seg over muligheten til å hedre hele Norges matmor.

– Det var en morsom utfordring å servere så store mengder med kake. Det ser ut til at kakene falt i smak. Det er en ære å være med på å arrangere Ingrids 90-årsfeiring, sier Fanebust.

Folkefest i 16 år

"

Gladmat samler titusenvis hver sommer.

Gladmatfestivalen arrangeres 23.-26. juli. Dette er det 16. året festivalen arrangeres.

– Ingrid har vært med på Gladmat mange ganger, og hun er alltid en hedersgjest. Nå som hun har blitt 90 år ønsket vi å gjøre ekstra stor stas på damen som har betydd så mye for norsk matkultur. Det er moro at så mange folk var med på å feire Ingrid i dag, sier Mona Vervik, daglig leder i Gladmat.

Under åpningen av festivalen avduket Stavanger kommune Ingrids 90-årsdag, nemlig en egen urtehage som skal stå midt i Stavanger sentrum. Her kan store og små både smake og oppdage ulike urter – blant annet Ingrids hemmelige våpen i alle år på Fjernsynskjøkkenet: Persillen.

Powered by Labrador CMS