Andre Sveløkken Lloyd
Andre Sveløkken Lloyd

– Staten har tatt fra meg levebrødet

André Sveløkken Lloyd har arbeidet i restaurantbransjen i snart 30 år, deriblant på Rica Havna på Tjøme, samt anerkjente Statholdergaarden, Le Canard og Lysebu. Nå skulle han ha ivret i arbeidet som barsjef/driftssjef hos Glød på Grünerløkka. Med den gang ei. – Staten har rett og slett tatt fra med arbeidet, sier han.

Publisert

Bartender André Sveløkken Lloyd er fortvilet over situasjonen staten har satt han i. (Foto: Privat)

– Jeg har havnet i en helt håpløs situasjon, forteller André Sveløkken Lloyd, og forklarer:

– Daglig leder sendte inn melding om endring av eierstrukturen før han søkte om ny skjenkebevilling. Dermed ble vi fratatt skjenkebevillingen, og alle ansatte ble permittert. Dette skjer stadig vekk i vår bransje. Både Bagatelle og Mono har gjort den samme blemma. Det vil ta opptil fire måneder å få behandlet den nye søknaden. Vi har nå ventet siden 1. april.

I jobb – men uten jobb

– Vi ansatte står nå uten jobb – men i jobb. Vi ønsker å jobbe, men får ikke lov, sier han frustrert.

– Økonomisk sett trodde vi at vi var trygge. Vi har krav på 20 dagers lønn fra arbeidsgiver, og vi søkte om dagpenger på NAV. Der fikk jeg avslag på søknaden om dagpenger med begrunnelsen «du er ikke permittert på grunn av mangel på arbeid eller andre forhold som arbeidsgiver ikke kan påvirke. Du fyller derfor ikke vilkårene for rett til dagpenger» (folketrygdloven 4-7). Ganske håpløst, mener Sveløkken Lloyd.

Staten har gjort meg til sosialklient

– Staten har tatt fra meg jobben og gjort meg til en sosialklient, fortsetter han.

– Som arbeidstaker har jeg ingen skyld i denne situasjon. Jeg må klage vedtaket, få avslag, ta det inn for trygderetten. Konklusjonen min er at det beste hadde vært om vi rett og slett hadde fått sparken – og så blitt ansatt igjen. Med det så har man krav på dagpenger. Sykemelding hadde vært enda bedre. Nå må jeg leve på 100 kroner dagen, sier en fortvilet André Sveløkken Lloyd, som i tillegg til Rica Havna, Statholdergaarden, Le Canard og Lysebu, også har vært innom St. Lars, Food Story Grünerløkka, Café Barbera, Mauds, Champagneria, La Province og Den Blå Brygge – for å nevne noen.

Powered by Labrador CMS