Hai Hang. (Foto: Even Rise)
Hai Hang. (Foto: Even Rise)

Hai vokser i Innlandet

Hai Hang offentliggjør i dag at han ikke lenger nøyer seg med fire restauranter og cateringvirksomhet i Hamar. Nå åpner han serveringssted i ytterligere en mjøsby.

Publisert

Hai Hang åpner ny restaurant i Brumunddal. Selskapet hans, Hai Smaksopplevelser AS, har fra før fire restauranter og cateringvirksomhet i Brumunddal. (Foto: Even Rise)

Hai Smaksopplevelser AS, som har cirka 80 ansatte, vokser. Gründeren Hai Hang (38) slår denne gangen til med nyetablering av en særegen restaurant i Brumunddal.

Hai2Go er ett av to serveringssteder Hai Hang nylig åpnet i Innlandets største kjøpesenter CC Stadion. Nå utvider han med restaurant langs ørret-elva Brumunda i Brumunddal. (Foto: Even Rise)

Inspirasjon fra Raffles Hotel

Fra før driver han Café Valuta (fusion food, kulturhuset i Hamar sentrum), Volume (amerikanskinspirert, Hamar sentrum), Hai2Go (sushi, vårruller etc. på CC Stadion i Hamar), Hai Streetfood (global gatemat i restaurantform på CC Stadion i Hamar) og Hai Catering. Alle restaurantene har hvert sitt særpreg.

Inspirasjonen til sine kokkekunster har Hai Hang i vesentlighet hentet på Raffles Hotel i Singapore.

Skylder brumunddølene å bidra i byutviklingen

– Også i Brumunddal blir det en restaurant med et eget konsept bestående av sin spesielle meny og sitt særegne miljø, sier Hai Hang, kokken som kom til nettopp Brumunddal etter at familien flyktet fra Vietnam. Da var han to år.

Hai Hang. (Foto: Even Rise)

Oppveksten i Brumunddal bød på betydelige rasistiske i utfordringer for Hang, men minnene om en lokalbefolkning - som også viste stor omsorg - preger ham fortsatt:

– Etableringen i Brumunddal styres mest av hjertet og ikke fullt så mye med hodet. Jeg føler jeg skylder brumunddølene å bidra i byutviklingen. Jeg lover at ingen skal bli skuffet, sier Hai Hang.

Offentliggjort i dag

Hai Hang med " Hai Øl ". (Foto: Even Rise)

Offentliggjøringen av Hais nye restaurant-etablering, skjedde i dag under et næringslivsseminar i Prøysenhuset i Ringsaker kommune. I tillegg til restaurantgründeren, entret blant annet også hotellkongen Arthur Buchardt, fylkesmann og tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen og en representant fra Ikea podiet. Ikea skal i løpet av kort tid også etablere seg i Ringsaker kommune.

Les mer i papirutgaven av Horeca

I årets første papirutgave av Horeca, som går i trykken i dag, kan du lese mer om Hai Hang og restauranthistorien hans, blant annet restauratørens eget « Hai Øl », en lettdrikkelig pale ale brygget av Atna Øl i Østerdalen.

I det samme nummeret kan du lese portrettet med Hai Hang.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS