Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten klippet snora under åpningen. Til venstre hotelldirektør Jannicke H. Lorentzen og til høyre Scandic-sjef i Norge, Svein Arild Steen-Mevold. (Foto: Marianne Wennesland, Scandic Hotels)

Scandic Lillestrøm har åpnet

I dag åpnet Scandic Lillestrøm, et splitter nytt sentralt hotell 50 meter fra Lillestrøm stasjon og 12 minutter fra Oslo Lufthavn.

Publisert
Scandic Lillestrøm. (Foto: Tord-Erik Andersen)

– Lillestrøm er en spennende destinasjon, og med Scandic Lillestrøm gleder vi oss til å tilby Lillestrøm et urbant hotell med sterk lokal tilhørighet. Hotellet ligger rett ved en av Norges travleste jernbanestasjoner, og målet er at det skal bli en møteplass for lokalbefolkningen så vel som for forretningsreisende, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold, i en pressemelding.

Scandic Lillestrøm har 220 rom. (Foto: Tord-Erik Andersen)

Sentral beliggenhet og lokal tilhørighet

Hotellet har 220 rom fordelt på 12 etasjer og er dermed den høyeste bygningen i området. Rommene er tilpasset gjester med ulike behov, og det finnes blant annet 22 tilgjengelighetsrom, samt familierom med køyesenger som er som skreddersydd for idrettslag eller store familier.

– Denne dagen har vi gledet oss lenge til, sier hotelldirektør Jannicke H. Lorentzen. (Foto: Morten Holt)

Hotellets innredning er inspirert av byens lokale historie. og er tydelig preget av jernbanens- og sagbruksindustriens betydning for Lillestrøm.

Bygd på lokalhistorien

Hotelldirektør Jannicke Holmgreen Lorentzen og teamet på Scandic Lillestrøm har lagt ned en stor innsats for å forene det moderne og det historiske.

Fra Scandic Lillestrøm. (Foto: Tord-Erik Andersen)

– Denne dagen har vi gledet oss lenge til. Det har vært utrolig spennende å få være med og forme et splitter nytt hotell fra start og bygge det på den rike lokalhistorien. Det gjør det ekstra spesielt å kunne åpne dørene for gjestene for første gang, sier Lorentzen.

Les også: Jannicke Holmgreen Lorentzen skal lede Scandic Lillestrøm

Bruket Restaurant & Bar. (Foto: Tord-Erik Andersen)

Lillestrøms nye møteplass

Med sine 500 kvadratmeter med moderne møte- og konferansefasiliteter for opptil 200 personer, ønsker Scandic Lillestrøm å bli en naturlig møteplass for både tilreisende og lokale i Lillestrøm. Gjestene vil gjenkjenne den lokale tilhørigheten på møterommene med navn som Brandvalsaga, Tandbergsaga, Flisbyen og Måsan.

I tillegg skal Scandics nye møtekonsept bidra til å skreddersy og optimalisere møter og konferanser etter gjestenes ønske, heter det i pressemeldingen.

Tradisjonskost med urban vri

I hjertet av Scandic Lillestrøm åpner Bruket Restaurant & Bar, som skal servere husmannskost med en vri. Den lokale slakteren Rosenberg leverer pølser og stykningsdeler av hele dyret, og Fetsund Hjemmebryggeri har utviklet en pale ale eksklusivt for hotellet, Bruket Spesial.

– Vi ønsker å skille oss ut og gjøre noe unikt for både konferansegjester og lokalbefolkningen. En viktig del av denne satsingen er Bruket. Her vil vi servere spennende smaksopplevelser basert på lokale råvarer. Forvent deg bestemors klassiske oppskrifter, men med en moderne og urban tvist. Dessuten er vi opptatt av å bruke alle deler av dyret og løfter derfor frem tradisjonsrike og fantastiske retter som oksehalesuppe. Ambisjonen er å hevde oss blant Lillestrøms beste spisesteder, sier Lorentzen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS