Etter 150 år kommer Gammel Opland i julevariant

Gammel Opland lanseres nå med en julevariant. Nesten 150 år etter at Gammel Opland så dagens lys, lanseres for første gang Gammel Opland Juleaquavit.

Publisert

Gammel Opland er blitt laget på samme måte i godt over hundre år, og den hemmelige oppskriften er gått i arv i generasjoner. Akevitten er en av nordmenns favorittakevitter, og topper salgslistene på Vinmonopolet hvert år. Gammel Opland har også vunnet flere internasjonale, prestisjetunge priser for den elegante smaken.

Del av den norske kulturarven

– Gammel Opland er en del av norsk kulturarv, og det var på tide at denne favoritten fikk sin egen juleakevitt på lik linje med de andre store akevittmerkene. Dette er en nydelig juleakevitt som bør få sin rettmessige plass på julebordet, sier akevittambassadør i Arcus, Atle Minothi.

Lagret i seks år lenger på fat Den første versjonen av Gammel Opland Juleaquavit er en rund og smaksrik akevitt med et fyldig fatpreg. Det skyldes at den har fått ligge og godgjøre seg lenge på fat. Det yngste elementet har ligget minst åtte år på fat, og det eldste elementet i hele 12 år Dette gjør Gammel Opland Juleaquavit til en velbalansert og edel akevitt. Jo lenger en akevitt får ligge på fat, jo edlere blir nemlig akevitten. I tillegg har fagfolka virkelig vært kresne når de valgte fatene som er blitt brukt.

De aller fineste fatene er brukt

– Når vi snakker om akevitt så snakker vi også ofte om fatets betydning, altså tønnene akevitten ligger lagret på. Det er gjerne fatet som gir norsk akevitt sitt særpreg. Som en hyllest til Gammel Opland valgte vi å bruke de fineste fatene vi hadde, forklarer produktutvikler Rune Kristoffersen.

– Gammel Opland Juleaquavit representerer kvalitet i hver dråpe – det ypperste av århundrelange håndverkstradisjoner i en herlig kombinasjon av julens rike smaker og dufter. Smaken passer svært godt sammen med tradisjonell julemat, men jeg anbefaler sterkt å teste den med dessert eller f.eks. sjokolade. Hvis du virkelig skal slå på stortrommen til jul ville jeg anbefale å velge Gammel Opland til julematen og Gammel Opland Juleaquavit som en avec til juledesserten. Men, når det er sagt så er Gammel Opland Juleaquavit like god til julemiddagen som til julekosen, sier Kristoffersen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS