Hvit jul i Hafjell og Kvitfjell

Mens store deler av landet vil få en grønn jul, melder Hafjell og Kvitfjell og andre alpindestinasjoner om fantastiske forhold i bakker og løyper og en hvit jul.

Publisert

«Med rekordtidlig sesongstart og en god kuldeperiode i november, har snøkanonene gått for fullt i både Kvitfjell og Hafjell. Begge anlegg er nå åpne helt ned, og vi har gode snøforhold i bakken. De siste dagene har vi igjen hatt en mild periode, men med våre oppgraderte snøanlegg har de korte kuldeperiodene gjort at vi har fått en veldig solid såle med snø», heter det i en pressemelding.

– De gode forholdene i bakken gir utslag også på heiskortsalget. Vi ligger vi 17 prosent foran fjoråret på salg av heiskort. Dette er en meget gledelig utvikling, siden fjoråret var et rekordår i begge våre anlegg. Enda mer gledelig er økningen vi har hittil i år på antall skidager, som selvsagt kommer av at vi har åpnet mer av anleggene tidligere enn i fjor, men også at de som kjøper heiskort står oftere på ski enn i fjor, sier daglig leder i Hafjell og Kvitfjell, Odd Stensrud, i pressemeldingen.

Fra Hafjell. (Foto: Hans Kristiansen)

God økning i bookinger

Han fortsetter:

– I vår booking ligger vi nå 14 prosent foran fjoråret og vi opplever en sterk økning i bestillinger fra svenske og danske gjester i begge anlegg. Nordmenn har gjerne en tendens til å bestille skiferien litt senere enn svensker og dansker, men mange perioder begynner å bli fullbooket. Du bør ikke vente for lenge med å bestille skiferien, anbefaler Stensrud.

Også GudbrandsGard hotell har en veldig fin omsetningsutvikling, og transformasjonen til å bli et rent skihotell pågår for fullt.

Hvit jul på hotell

På GudbrandsGard hotell merkes det økt press på telefoner.

– Kalendermessig er julen i år litt beklemt, og vi merker stor pågang fra flere som føler at de ikke kommer helt i mål med alt julestresset, forteller daglig leder ved GudbrandsGard hotell, Christian Bråtebekken.

– Gjestene ønsker å komme til et hyggelig hotell med pyntet tre og ferdig sprø ribbe. Det eneste de trenger å tenke på er å ha julegavene på plass. Særlig har folk bitt seg merke i snøgarantien vår, og er mest opptatte av å flykte fra kjedelig vær i byen og oppleve hvit jul med skifasiliteter rett utenfor døren, sier Bråtebekken.

Her kan du se en film fra Kvitfjell 22. desember 2016

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS