Illustrasjonsfoto: Ola Mattsson

SkiStar åpner for en koronasikret vintersesong

I hele høst har SkiStar jobbet intensivt sammen med destinasjonsselskapene, lokale og nasjonale aktører, inkludert helsevesen og bransjeorganisasjonene i Norge og Sverige, for å kunne tilby gjester et trygt og sikkert opphold på destinasjonene.

Publisert

De siste ukene har snøproduksjonen gått bra, i tillegg er det kommet en del natursnø. Hemsedal er nå klare for sesongåpning og åpner fredag 11. desember. Hemsedal er først ut av SkiStars destinasjoner. I Trysil pågår de siste forberedelsene for fullt og vil sammen med de svenske destinasjonene Sälen, Åre og Vemdalen åpne i løpet av kort tid.

Innført en rekke tiltak

– Det er veldig gledelig at snøforholdene er såpass bra at vi endelig kan åpne vintersesongen og ønske gjester velkommen til Hemsedal. Vi har innført en rekke tiltak for å gjøre det trygt og smidig å besøke oss; i heiskøen, i varmestuene og når du lader opp SkiPasset. Det er også uhyre viktig at vi hjelper hverandre å følge myndighetenes restriksjoner og anbefalinger og tiltakene vi har innført. Alle har et stort ansvar. Som sagt ønsker vi alle velkommen til Hemsedal i vinter, men vi kan ikke ta ferie fra gjeldende koronarestriksjoner, sier destinasjonssjef i SkiStar Hemsedal, Andreas Smith-Erichsen.

Bra å være ute

Illustrasjonsfoto: Ola Mattsson

Å kjøre på ski ute i frisk luft er bra for folkehelsa og folks velvære. Hos SkiStar er 84 prosent av heisene i et åpent fjellmiljø. Mange av SkiStars gjester kommer i egen bil og bor i hytte eller leilighet sammen med familie og venner, som er positivt med tanke på at det nå er viktig å holde fysisk avstand til de som ikke tilhører familie eller reisefølge. Dessuten anbefales gjestene å forhåndsbestille skipass, skileie og skiskole for å unngå køer og fysisk kontakt med andre.

– Sesongen blir annerledes, men vi tar ansvar og har gjort alt vi kan for å tilpasse oss situasjonen. Vi følger utviklingen nøye, ikke minst myndighetenes anbefalinger. Høyeste prioritet denne sesongen er at vi kan tilby våre gjester og ansatte et trygt og sikkert miljø i kombinasjon med bra skikjøring og minnerike fjellopplevelser, sier konsernsjef i SkiStar AB, Stefan Sjöstrand.

De andre destinasjonene kommer etter

Åpningsdatoer for SkiStar i Trysil, Sälen, Vemdalen og Åre blir kommunisert i løpet av denne uka.

SkiStar St. Johann i Østerrike kommer etter et regjeringsvedtak å åpne heisene med begrenset kapasitet 24. desember, men hotell og restauranter vil være stengt til 7. januar.

Følg SkiStars oppdateringer om heiser og bakker for siste nytt om status i bakkene her

Eksempler på tiltak SkiStar gjennomfører som følge av covid-19

· Tilpasset køsystem: Egne rutiner er innført i heiskøen for å gi en bra flyt, minimere kontakt mellom skikjørerne og øke avstand og dermed sikkerheten. Alle oppfordres til å holde minimum en stavlengdes avstand i heiskøen.

· Virksomheter flyttes utendørs: Eksempelvis vil all skiskoleaktivitet skje utendørs.

· Kontaktløs håndtering av SkiPass, digital innsjekking for boenheter og viktige funksjoner i SkiStar-appen: SkiPass kan du enkelt lade med mobiltelefonen, og 80 prosent av alle SkiStars boenheter tilbyr fra denne sesongen digital inn- og utsjekk. I SkiStar-appen kan du få informasjon om når det er lite folk i heisen og bestille bord på restaurantene. Dessuten innføres et digitalt køsystem i skileiene.

· Fleksible avbestillingsregler: Gjester tilbys fleksible avbestillingsregler for å øke tryggheten gjennom SkiStars av- og ombestillingsforsikring. SkiPass, skiskole og skileie kan alltid om- eller avbestilles fram til dagen før ankomst/første gyldighetsdato.

· Nye rutiner for personale: Det innføres nye rutiner i alt fra der personalet bor, inkludert egne karanteneboenheter ved sykdom, til egne personalkurs om hvordan ansatte skal jobbe sammen.

· Bli hjemme hvis du er syk: Gjesten oppfordres til ikke å reise til fjells ved symptomer på forkjølelse, og at man har en plan for trygg hjemreise om en skulle bli syk.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS