Sjokoladefondant i appelsinskall.

Appelsin hører påsken til

Appelsiner hører påsken til. Hva med å bruke dem på en ny måte? Appelsin egner seg godt i bakst også. Her finner du 6 oppskrifter med appelsin til påskekosen.

Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, anbefaler appelsin i baksten til påske.

I dag har vi tilgang til appelsiner hele året, men det er en spesiell påsketradisjon i Norge. Det skyldes at frukten tidligere kom til landet i vinterhalvåret og var spesielt søte frem mot påske.

– Appelsiner på påskefjellet minner oss om at sola har snudd og at vi går lysere tider i møte. Det er et koselig vårtegn når vi igjen finner frem oppskrifter på bakst og kaker med den søte sitrusfrukten i seg, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Nordbø, som også er utdannet ernæringsfysiolog, anbefaler gjerne mer bruk av appelsin i baksten.

– Appelsiner gir energi, er fulle av C-vitaminer og virker ofte forfriskende og oppkvikkende i smaken. Kombinasjonen av sødme og syrlighet løfter baksten og tilfører det lille ekstra, forklarer hun.

Sjokoladefondant i appelsinskall

Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte desserten til påske. Søt, saftig og smakfull – og servert på en morsom måte du imponerer alle med! Dessuten kan du lage dem klare i god tid før du skal servere dem. Pakker du de ustekt i aluminiumsfolie kan du ta sjokoladefondantene med på tur og steke på bålet.

Appelsinmuffins

Appelsinmuffins er søte, små energibomber som garantert blir en favoritt til påskekosen. Nypresset appelsinjuice i trippel dose gir ekstra saftige muffins med frisk smak. Lager du dem uten glasur kan du enkelt slenge dem i fryseren og ta dem frem ved en passende anledning. Denne røren kan du også bruke til en saftig appelsinkake hvis du steker den i springform.

Påskekake med appelsinkrem

I påsken samles gjerne venner og familie. Denne saftige 3-lags sjokoladekaken med appelsinkrem faller garantert i smak hos både barn og voksne.

Appelsinkake uten mel

Ønsker du et glutenfritt alternativ, anbefales MatPrat sin appelsinkake uten mel. Den er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel og er dermed en saftig og smakfull appelsinkake også for de med cøliaki.

Påskebrød med sjokolade og appelsin

Dette brødet, som nærmest er en kake, baker du etter samme prinsipp som croissanter. Med sprø utside og myk krumme er det et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.

Baked oats med appelsin

Denne luksusversjonen av havregrøt har virkelig tatt av den siste tiden, og spesielt denne med smak av appelsin servert med masse karamellsaus.

– Alle disse oppskriftene kan like gjerne nytes til kaffen som i matpakken på påskefjellet, oppfordrer Nordbø, og ønsker hele Norge en riktig god påske.

Baked oats med appelsin.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS